Saturday 7 January 2017

ငါးဥ ဆီျပန္ဟင္း



ျမန္မာျပည္မွာေနတုန္းက မၾကာမၾကာ ခ်က္စားျဖစ္တဲ့ ငါးသေလာက္ဥ ဆီျပန္ဟင္းေလးကို ဒီေန႕ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ ဆီႏိူင္ႏိူင္သတ္ေပးျပီး မက်ည္းမွည့္ရည္အုပ္ကာ အခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္သြားတာနဲ႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ငါးဥ - ၃ခု
  2. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  3. ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  5. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. မက်ီးမွည့္အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  8. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  10. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  11. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ငါးအရသာနယ္ရန္

  • သန္႕စင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားေသာ ငါးဥကို ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲ ထည့္ေပးပါ
  • ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေပးျပီး အရသာ၀င္ေစရန္ ငါးဥကို ဆုတ္ျပီးနယ္ေပးပါ

ဟင္းခ်က္ရန္

  • အရင္ဆံုးဆီကို ပူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ နီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ ေမႊးလာတဲ့ထိထည့္ေမႊပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားတဲ့ ငါးဥကိုထဲ့ျပီး ငါးဥအသားမ်ား မာလာတဲ့ထိ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
  • ငါးဥအသား မာတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္၍ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႕မက်ီးမွည့္ အႏွစ္ထည့္ျပီး ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးပါ ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာေကာင္းတဲ့ ငါးဥဆီျပန္ဟင္းေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment