Sunday, 22 January 2017

ဆိတ္သားစဥ္းေကာ ဆီျပန္







ဒီတခါေတာ့ အိမ္အလုပ္ေလး နည္းနည္းပါးတုန္း ဆိတ္သားစဥ္းေကာလုပ္ကာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အကုန္ထည့္ျပီး င႐ုတ္ေကာင္း မ်ားမ်ားနဲ႕ အေ႐ွ႕တိုင္း အေနာက္တိုင္း ေရာသမေမႊျပီး ေရာသမေမႊ ဆိတ္သားဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဆိတ္သား - 500g
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး - လွီးျပီးသား ready made တဗူး
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း ေမာက္ေမာက္ 
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ေထာပတ္ - 50g
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း၃ဇြန္း
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္း - မညက္တညက္ လဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း မ႐ွိတ႐ွိ
  • နံနံေစ႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆိတ္သားကို ေရေဆးျပီး ႏုတ္ႏုတ္ပါေအာင္ စဥ္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းႏွင့္ နံနံေစ့ကိုေလွာ္ျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဗူးကိုေဖာက္ထားပါ
  • ေထာပတ္ ဆီ ဆား င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕ ေကာ္မွဳန္႕ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းအားလံုးကို သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ oven ထဲထည့္ဖုတ္မည့္ ေဇာက္နက္ေသာ ဗန္းထဲကို ထည့္ေပးပါ
  • ထည့္ျပီးေသာ အသားမ်ားအေပၚကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးဗူး ေလာင္းထည့္ကာ ျဖန္႕ေပးပါ
  • အေပၚမွ ခဲပါတ္ျဖင့္ လံုေအာင္အုပ္ေပးပါ
  • Oven ကို 200°c ျဖင့္ အသားမထည့္ခင္ ၁၅မိနစ္ခန္႕ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
  • အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ အသားထည့္ထားေသာ ဗူးကို ဗန္းတခုခံျပီး oven ထဲမွ မိနစ္၄၀ခန္႕ ထည့္ဖုတ္ေပးပါ
  • ၄၅ မိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ ေမႊးျပီး အရသာ ေကာင္းမြန္ေသာ ဆိတ္သားစဥ္းေကာ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို အရသာ႐ွိစြာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment