Friday 20 January 2017

စပါဂတီ အစပ်ကြော်


စပါကတီ ေခါက္ဆြဲေတြ ၀ယ္ထားျပီး ဘိုဆန္ဆန္ေတြ လုပ္စားျပန္ေတာ့ ေပါ့လ်ွံလ်ွံေတြေတြနဲ႕စားလို႕ကမေကာင္း တေယာက္ တဇြန္းေလာက္ဘဲ စားၾကျပီး ကိုယ္ဘဲက်န္ျဖတ္ လုပ္ရျပန္ေရာ အဲဒါနဲ႕ဘဲ ဒီတခါေတာ့ စပါကတီေခါက္ဆြဲကို ထိုင္းစတိုင္လ္ အစပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားေလေတာ့ ေၾကာ္သမ်ွအကုန္ ကုန္သြားပါတယ္ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။ 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. စပါဂတီေခါက္ဆြဲအစို - 400 g
  2. ၾကက္ဥ - တစ္လုံး
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ငါးေတာင့္ခန္႔ (စားႏိုင္သေလာက္)
  5. ထိုင္းပင္စိမ္းရြက္ - ဆယ္ရြက္ခန္႔
  6. ပဲသီး - ငါးေတာင့္
  7. ဘေရာ႔ကိုလီ - ငါးခက္ခန္႕
  8. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  9. င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  10. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  11. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  12. ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  14. ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • စပါဂတီေခါက္ဆြဲကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီး ေရေအးႏွင့္ေဆးကာ ေရစစ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေျခြျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ပင္စိမ္းရြက္ကို ေရေဆးျပီး အရြက္ေႁခြျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ပဲသီးကိုေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးေပးကာ ေရစစ္ထားပါ
  • ဘ႐ိုကိုလီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ပန္းပြင့္ပံုေလးေတြ လွီးထားပါ
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရန္
  • ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ဆီကိုအပူေပးၿပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔ကိုထည္႔ျပီး ဆီသတ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ပဲသီး ဘ႐ိုကိုလီႏွင့္ မံုလာဥနီတို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တစ္မိနစ္ခန္႕ ေၾကာ္ေပးျပီး အနည္းငယ္ က်က္သြားတာနဲ႔ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ေရစစ္ထားတဲ့ စပါဂတီေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရညအျပစ္္ သၾကားႏွင္႔ ခ႐ုဆီတို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ပင္စိမ္း႐ြက္ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထည့္ေမႊေပးကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ထိုင္းစတိုင္လ္ စပါဂတီေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment