Friday, 20 January 2017

ထိုင္းစတိုင္လ္ ၾကက္ဥႏွင့္ စပါဂတီေခါက္ဆြဲအစပ္ေၾကာ္


စပါကတီ ေခါက္ဆြဲေတြ ၀ယ္ထားျပီး ဘိုဆန္ဆန္ေတြ လုပ္စားျပန္ေတာ့ ေပါ့လ်ွံလ်ွံေတြေတြနဲ႕စားလို႕ကမေကာင္း တေယာက္ တဇြန္းေလာက္ဘဲ စားၾကျပီး ကိုယ္ဘဲက်န္ျဖတ္ လုပ္ရျပန္ေရာ အဲဒါနဲ႕ဘဲ ဒီတခါေတာ့ စပါကတီေခါက္ဆြဲကို ထိုင္းစတိုင္လ္ အစပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္သြားေလေတာ့ ေၾကာ္သမ်ွအကုန္ ကုန္သြားပါတယ္ စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။ 

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • စပါဂတီေခါက္ဆြဲအစို - 400g
  • ၾကက္ဥ - ၁လုံး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ခန္႔ (စားႏိုင္သေလာက္)
  • ထိုင္းပင္စိမ္းရြက္ - ၁၀ရြက္ခန္႔
  • ပဲသီး - ၅ေတာင့္
  • ဘ႐ိုကိုလီ - ၅ခက္ခန္႕
  • မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ခ႐ုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး တဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • စပါဂတီေခါက္ဆြဲကို ႏူးေအာင္ျပဳတ္ၿပီး ေရေအးႏွင့္ေဆးကာ ေရစစ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  • ပင္စိမ္းရြက္ကို ေရေဆးျပီး အရြက္ေႁခြထားပါ
  • ပဲသီးကိုေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ဘ႐ိုကိုလီကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ပန္းပြင့္ပံုေလးေတြ လွီးထားပါ
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရန္
  • ဒယ္အိုးတလုံးမွာ ဆီကိုအပူေပးၿပီး ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးအေရာကို ဆီသတ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ပဲသီး ဘ႐ိုကိုလီႏွင့္ မံုလာဥနီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • တမိနစ္ခန္႕ ေၾကာ္ေပးျပီး အနည္းငယ္ က်က္သြားတာနဲ႔ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႕ေရစစ္ထားတဲ့ စပါဂတီေခါက္ဆြဲကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  • တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ငါးငံျပာရည္ ပဲငံျပာရည္ သၾကား ခ႐ုဆီတို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ပင္စိမ္း႐ြက္ႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထည့္ေမႊေပးကာ အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ထိုင္းစတိုင္လ္ စပါဂတီေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စပ္စပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment