Thursday, 5 January 2017

ေမႊးျပီးဆိမ္႕ေနတဲ့ မုန္႔ဆမ္းနယ္





ျမတ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ဦးေပၚခ်ိန္ ေကာက္ညွင္းစပါး ႏုႏုေလးေတြကို ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားတဲ့ မုန္႕ဆမ္းအစစ္ေလး စားခ်င္ေပမဲ့ မုန္႕ဆမ္းအစစ္က မရေလေတာ့ ႐ွိတာေလးနဲ႕ အာသာေျပ နယ္စားျဖစ္တဲ့ မုန္႕ဆမ္းနယ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • မုန္႕ဆမ္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာ
  • သၾကား - ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ
  • အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသးတလံုးစာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • အုန္းသီးစိတ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ငွက္ေပ်ာသီး - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြး - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ငွက္ေပ်ာသီးႏွင့္ ေရေႏြးမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ထည့္ေပးပါ
  • ေရေႏြးအနည္းငယ္ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ
  • ေရေႏြးဆူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ရန္ မုန္႕ဆမ္းထဲသို႕ နည္းနည္းျခင္း ထည့္ပါ
  • ေရေႏြးနည္းနည္းထည့္လိုက္ နယ္လိုက္လုပ္ေပးျပီး မုန္႕ဆမ္းေပ်ာ့လာတဲ့အထိ နယ္ေပးပါ
  • ေရေႏြးကို တခါထဲ အမ်ားႀကီး မထည့္ဘဲ နည္းနည္းျခင္းသာ နယ္ထည့္နယ္ပါ
  • မုန္႕ဆမ္းေပ်ာ့လာတာနဲ႕ အခ်ဳိအရသာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • အစထဲက စိမ့္စိမ္႕ေလး ႀကိဳက္ရင္ သၾကားကို အေနေတာ္သာ ထည့္နယ္ေပးပါ
  • ခ်ဳိခ်ဳိေလး ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ သၾကားကို ပိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  • အုန္းသီးမွဳန္႕ သၾကား မုန္႕ဆမ္းအရသာနယ္ နယ္ျပီးျပီ ဆိုရင္ေတာ့ အုန္းသီးစိတ္ ငွက္ေပ်ာသီးတို႕ႏွင့္ စားသံုးရန္ မုန္႕ဆမ္းနယ္ ေမႊးေမႊးစိမ့္စိမ့္ေလးကို အဆင္သင့္ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment