Monday, 23 January 2017

ငါးရံ႕ ဆန္​​ေလွာ္​ဆန္​ျပဳပ္​


တခါတရံ ထမင္းစားခ်င္စိတ္ မ႐ွိတဲ့အခ်ိန္မ်ဳိးမွာ ငါးရံ႕ဆန္ေလွာ္ျပဳပ္ေလး ေသာက္ခ်င္စိတ္ ေပၚလာတာနဲ႕ ငါးရံ႕ကို အသားႏႊင္ျပီး ဆန္ျပဳပ္ ျပဳပ္ျဖစ္သြားတာနဲ႕ ဆန္ေလွာ္ဆန္ျပဳပ္ ျပဳပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ေရေဆးျပီး ေရမထည့္ဘဲ ညိဳေရာင္သန္းလာတဲ့ထိ ေလွာ္ထားေသာဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
  • အ႐ိုးအသားႏႊင္ကာ အသားလႊာထားေသာ ငါးရံ႕ - 150g
  • အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - ဥအေသး ၁၀လံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္မိတ္ - အပင္ႀကီးႀကီး ၃ပင္
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • မညက္တညက္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး၄မႊာ
  • ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားေသာ - ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာ
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေလွာ္ထားေသာဆန္ကို ေရမ်ားမ်ားထဲ့ျပီး ႏူးေအာင္ျပဳပ္ပါ
  • ဆန္လံုးမ်ား ေက်လာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ငါးရံ႕ကို အေကာင္လိုက္ အေၾကးခြန္ထိုးျပီး ဗိုက္ခြဲကာ မလိုတာေတြဖယ္ျပီး အေကာင္လိုက္ ေရေဆးေပးပါ
  • အေကာင္လိုက္ ေရေဆးထားေသာ ငါးရံ႕ကို ေၾကာဖက္မွ လႊာေပးကာ အ႐ိုးမ်ား မပါေအာင္ အသားလႊာေပးပါ
  • အသားလႊာထားေသာ ငါးအသားျပားကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြ တံုးထားေပးပါ
  • ဆန္ျပဳပ္ေနတံုး ဆီကို နႏြင္းမွဳန္႕ထဲ့ကာ အပူေပးျပီး လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ဆီသတ္ပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ားေပ်ာ့ျပီး ေမႊးလာပါက အ႐ိုးႏႊင္ထားေသာ အသားမ်ားကိုထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးထားပါ
  • ဆန္ေလွာ္မ်ား မႏူးေသးပါကႏူးတဲ့ထိ ေရထဲ့ျပီးျပဳပ္ေပးပါ
  • ဆန္ျပဳပ္ ျပဳပ္ေနစဥ္ မကပ္ေအာင္ ေမႊေမႊေပးပါ
  • ဆန္နူးျပီဆိုပါက ေရကိုတ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ ၅လံုးစာေလာက္ထဲ့ေပးျပီး ၾကက္သြန္ဥေလးမ်ားႏွင့္ ဆီသတ္ထားေသာငါးကို ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  • ဆားႏွင့္အရသာမွဳန္႕၂ဇြန္းကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းပါ
  • လိုအပ္ေသာ အရသာျပင္ေပးျပီး ၾကက္သြန္ဥေလးမ်ား ႏူးလာပါက ေထာင္းထားေသာ ႀကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္ေကာင္းတို႕ကိုထဲ့ျပီး မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ထားျပီး လိုသေလာက္ ထည့္ေသာက္ကာ ေသာက္ကာနီးမွ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးျပီး ပူပူေလး ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment