Thursday, 29 December 2016

တ႐ုတ္စတိုင္လ္ ဆန္ျပားေၾကာ္



ေႏြရာသီေရာက္ေလေတာ့ ထမင္းစား ပ်က္လာသလိုလို ျဖစ္လာခဲ့တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဒီတခါမွာ တ႐ုတိစတိုင္လ္ ဆန္ျပားေၾကာ္နည္းနဲ႕ ေၾကာ္စားျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တမႊာ
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ  - အေနေတာ္ ၅ပြင့္
  • ေရစိမ္ျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်ပန္မွဳိ - အေျခာက္ ၅ပြင့္
  • အသင့္ေၾကာ္ႏိူင္ေသာဆန္ျပား - 500g
  • အေနေတာ္လွီး ထားေသာ ဘ႐ိုကိုလီ - ၁၀ခက္ခန္႕
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ ပဲသီး ၅ေတာင့္ခန္႕
  • အေနေတာ္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တဥ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဗီနီကာ ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ခပ္ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား  - ၁၅ခုခန္႕
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • သခြားသီး - ခပ္ေသးေသး တလံုး
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
သခြားသီးအခ်ဥ္တည္ရန္
  • သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးကာ င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုလည္း ခပ္ပါးပါးလွီးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕  ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ သံပုရာညွစ္ျပီး နယ္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု

  1. အသင့္ေၾကာ္ႏိူင္ေသာ ဆန္ျပားကို အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
  2. ၾကက္ရင္ပံုသားကို ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို အဖတ္ေလးေတြ ရေအာင္လွီးထားပါ
  5. မွဳိကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  6. ဂ်ပန္မွဳိကို ေရႏူးေအာင္စိမ္ထားျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  7. ဘ႐ိုကိုလီကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  8. မံုလာဥနီကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  9. ၾကက္ဥႏွင့္ ဗီနီကာကို ျပင္ထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို အေပၚရံေလး တင္းရံုေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ထိုဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ျပီး က်က္ေအာင္ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥေၾကာ္ထဲမွာဘဲ ပဲသီး ဘ႐ိုကိုလီ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ မွဳိ မံုလာဥနီႏွင့္မွဳိေျခာက္တို႕ကို တမိနစ္ေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို သံုးမိနစ္ေလာက္ထည့္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ေနာက္ဆံုးမွ ဆား အရသာမွဳန္႕ႏွင့္ ဗီနီကာထည့္ျပီး ေမႊေၾကာ္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားပါက ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးကာ တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ သခြားသီးအခ်ဥ္ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment