Friday, 23 December 2016

ခ်ဥ္ငံစပ္ သရက္သီးစိမ္း ငါးကင္ေထာင္း



ရာသီဥတုက ပူလာျပီဆိုေတာ့ ထမင္းစားေတြက ပ်က္ခ်င္လာခဲ့ျပီ ဒီေတာ့ကာ ထမင္းစားေလး မိန္ေစဖို႕ ငါးပိနဲ႕ငါးကင္ေလးကို သရက္သီးစိမ္းေလးနဲ႕ေထာင္းရေအာင္ ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပုဇြန္ငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • ငါးကင္ - ၄ေကာင္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  • သရက္သီးစိမ္း - အေနေတာ္တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ေလးမႊာ
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ပုဇြန္ငါးပိကို ေမႊးသြားေအာင္ ကင္ေပးပါ
  2. ပုဇြန္ငါးပိ ကင္ရာတြင္ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲမွာ တဖက္ကို စကၠန္႕၃၀စီ ၂ခါကင္ေပးႏိူင္သလို ေအာက္ေျခမက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ ထည့္ျပီး အေပၚယံမာျပီး ေမႊးတယ္ဆို႐ံုေလး ကင္ေပးပါ
  3. ငါးကို မလိုတာေတြဖယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ဆားအနည္းငယ္လူးျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးထားပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေမႊးသြားေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
  5. သရက္သီးကို အညွာျဖဳတ္ျပီး ေရ၁၀မိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  6. ေရစိမ္ထားေသာ သရက္သီးကို အခြံခြာျပီး ခပ္ထူထူေလးေတြ ေပါက္ေပးပါ
  7. ငါးကင္ကို အ႐ိုးအသား သတ္သတ္စီ ထြင္ေပးထားပါ
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
ငါးပိေထာင္းရန္
  1. ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အရင္ဆံုး မညက္တညက္ေထာင္းပါ
  2. ထိုအထဲသို႕ ေပါက္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္း င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ ပုဇြန္ငါးပိႏွင့္ ငါးတို႕ကို ထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ ထည့္ေထာင္းပါ
  3. အားလံုး သမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ သရက္သီးစိမ္း ငါးကင္ေထာင္းကို အရသာ လိုသလို ျပင္ေပးျပီး စားပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment