Wednesday, 28 December 2016

အႏၵိယစတိုင္လ္ ၾကက္သားဟင္း အစပ္ခ်က္


ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားကို အိႏၵိယစတိုင္လ္ ေမႊးေမႊးေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ စားမိန္ဖြယ္ရာ ဟင္းေလးတမယ္အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္သား - 500g 
  • အုန္းႏို႕ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တလံုး
  • ကရေ၀း႐ြက္ - အ႐ြက္ႀကီးႀကီး ၂႐ြက္
  • စမံုစပါး - ၁၀ေစ့ခန္႕
  • ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္ 
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၂ဥ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • မဆလာ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း

လိုေသာပစၥည္းမ်ား ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၇ဇြန္း
  2. ၾကက္သြန္ၿဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  3. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  4. ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  5. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ မဆလာ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ကရေ၀း႐ြက္ စမွဳံစပါး တို႕ကိုျပင္ထားပါ
  6. အုန္းႏို႕ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ကို ျပင္ထားပါ
  7. ၾကက္သားကို အေနေတာ္တံုးျပီး ေရေဆးထားပါ
ဟင္းခ်က္ရန္ 
  • ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ကရေ၀း႐ြက္ကို ထည့္ေမႊပါ ျပီးတာနဲ႕ စမံုစပါး ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီကိုထည့္ျပီး ႏြမ္းေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါ 
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ေရေဆးထားေသာ ၾကက္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ေမႊေမႊေပးျပီး ဆီသတ္ေပးပါ
  • အသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ့အထိ ေရမထည့္ဘဲ ေမႊေပျပီး ဆီသတ္ပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ခ်င္း မဆလာ ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ ေမႊေပးပါ
  • ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ျပီးတာနဲ႕ အုန္းႏို႕ထည့္ေမႊကာ အဖံုးခနအုပ္ထားပါ
  • ဆီသံၾကားတာနဲ႕ အုိးအဖုံးဖြင့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ဟင္းနံ႕ေမႊးလာမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ထည့္ျပီး ေမႊေပးကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ထပ္တည္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ 
  • ေရပြက္ပြက္ဆူတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အိႏၵိယစတိုင္လ္ ၾကက္သားဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။


No comments:

Post a Comment