Monday, 12 December 2016

ပန္ကိတ္ ေမႊးေမႊးေလး





ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႕ ေသာက္ႏိူင္ဖို႕ ဒီတခါေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ပန္ကိတ္ေလး လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

  • ဂ်ဳံ - 150g
  • Baking powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ေရ - 250ml
  • သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု


ျပင္ဆင္ပံု

  • အရင္ဆံုး ဇလံုတခုထဲတြင္ ဂ်ဳံမွုန္႔ႏွင့္ Baking powderကို သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
  • ျပီးမွ တျခားပါ၀င္ ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ သၾကား ၾကက္ဥ ဆား ႏွင္႔ ေရ အားလံုးတို႕ကို ေရာေမႊလိုညက္ပါ
  • ပန္ကိတ္မုန္႕ႏွစ္ အရည္ကို ေခ်ာေမြသည္အထိ ခပ္နာနာခေလာက္ေပးပါ
  • ပန္ကိတ္မုန္႕ႏွစ္ အရည္ မပ်စ္မက်ဲ အေနထား ရေနရပါမယ္
  • ျပီးလွ်င္ ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ  ဒယ္အိုး (non-stick pan) ကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ျပီး အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာတာနဲ႕ ပန္ကိတ္အရည္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း တ၀က္ေလာက္ ထည္႔ေပးျပီး အဖံုးခနအုပ္ေပးပါ
  • မုန္႕သားပြလာတာနဲ႕ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး  ၾကြပ္ရြလာလွ်င္ ဆယ္ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ရည္ ကုန္တဲ့အထိ ပန္ကိတ္မ်ား လုပ္ေပးပါ
  • မုန္႕သားအားလံုး ျပီးတာနဲ႕ အသင္႔စားနုိင္ေသာ ပန္ကိတ္ ခ်ဳိခ်ိဳစိမ္႔စိမ္႔ေလးကို ရရွိပါျပီ။ 



No comments:

Post a Comment