Monday, 26 December 2016

ၾကက္စဥေၾကာ္ မြမြေလး



ရာသီဥတု ပူေနေလေတာ့ ထမင္းစားက မမိန္ခ်င္ ဒီေတာ့လဲ ႀကံဖန္ျပီး ထမင္းစားမိန္ေအာင္ ခ်က္ရျပန္တာပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားကို ၾကက္ဥအကာ တန္ပူရာမွဳန္႕ေတြနဲ႕ ေရာသမလို႕ ၾကက္စဥေလး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ ၾကက္စဥေၾကာ္နဲ႕ ၾကက္သားလံုး ၾကာဇံဟင္းခါးနဲ႕က လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းေလးမို႕လို႕ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အ႐ိုးထြင္ထားေသာၾကက္ေပါင္ - 250g
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တဗူး (အဆင္ေျပမည့္ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို သံုးႏိူင္ပါတယ္  )
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  • ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္ၾကမ္းပန္းကန္ တစ္လံုး
  • ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို အ႐ိုးထြင္ျပီး လက္သည္းခြံသာသာ အတံုးေလးမ်ားတံုးပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ခ်င္းတို႕ကို ညက္ေနေအာင္ သတ္သတ္စီေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္ဥကိုအႏွစ္ဖယ္ျပီး အကာကို ဖြးဖြားပါေအာင္ ေခါက္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
  • ႏွစ္သက္ရာ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ခပ္ျပစ္ျပစ္ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအကာထဲမွာ လူးေပးပါ
  • ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲသို႕ ၾကက္ဥႏွင့္ အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထဲ့ေဖ်ာ္ေပးပါ မုန္႕ႏွစ္ အရမ္းျပစ္ေနရင္ ေရနည္းနည္း ထပ္ေရာေပးပါ
  • ဆီကိုမီးအေနေတာ္နဲ႕အပူေပးပါ ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း မုန္႕ႏွစ္ပါေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ခပ္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္စဥေၾကာ္ကို ဟင္းခါးဟင္းရည္ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment