Tuesday, 27 December 2016

တ႐ုတ္စတိုင္လ္ ၾကက္သား ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္


ဒီေန႕ေတာ့ ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစမဲ့ ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ေလးကို တ႐ုတ္စတိုင္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ခပ္ျပားျပား ႐ွည္႐ွည္အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာၾကက္ရင္ပံုသား - 150g
  • အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားေသာမံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
  • အဖတ္လိုက္ အေနအထားရေအာင္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တဥ
  • ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  • ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ခပ္ထူထူ လွီးထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ  - ၁၀ဖူး
  • အ႐ွည္လိုက္ လွီးထားေထားေသာခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း( ၾကက္သားမွာလူးရန္ႏွင့္ ဟင္းခ်က္ရန္ )
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း (အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို လူးေပးရန္)
  • သၾကားအညိဳ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  • သံပုရာသီး - တျခမ္း
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး ၅ဇြန္း (ၾကက္သားေၾကာ္ရန္)
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း (ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ )
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
  • ၾကက္သားကို အတံုးလိုက္ေရေဆးျပီး လက္ႏွစ္လံုးေလာက္ ခပ္႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ေကာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု တို႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • အရသာစပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ လွီးထားေသာ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးထားပါ
ၾကက္သားေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု

  • ပထမဆံုး ဆီကိုအပူေပးပါ ဆီပူတာနဲ႕ ၾကက္သားကို ဂ်ဳံမွဳန္႕ထဲမွာ လူးေပးျပီး တတံုးျခင္း ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ကာ ေ႐ႊအိုေရာင္သန္းတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ

လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ လွီးေပးထားပါ
  • မံုလာဥနီႏွင့္ မွဳိတို႕ကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ ဆား သၾကား ဆား ပဲငံျပာရည္ ဆီ သံပုရာသီးတို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ေကာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းကို ေရႏွင့္ခပ္က်ဲက်ဲေလး ေဖ်ာ္ထားပါ

ခ်ဳိခ်ဥ္ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကိုအပူကာခ်င္း ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ မံုလာဥနီတို႕ကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ဆယ္ထားပါ
  • ထိုအိုးထဲမွာဘဲ သၾကား ဆား သံပုရာရည္ ပဲငံျပာရည္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့တို႕ကို မီးေအးေအးနဲ႕ က်ဳိေပးပါ
  • အားလံုး အရည္ေပ်ာ္သြားတာနဲ႕ ေဖ်ာ္ထားေသာ ေကာ္ရည္ကို ထည့္ေမႊေပးကာ ျပစ္လာေအာင္ က်ဳိေပးပါ
  • ေကာ္ရည္ ျပစ္လာတာနဲ႕ ေၾကာ္ထားေသာ ၾကက္သားကို သမေအာင္ ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေၾကာ္ျပီးဆယ္ထားေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို ေရာေမႊေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား အရမ္းႏြမ္းမသြားေအာင္ ျမန္ျမန္ေၾကာ္ျပီး မီးပိတ္ကာ အရသာျမည္းျပီး ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထဲ့ေပးပါ
  • အရသာ႐ွိစြာ သံုးေဆာင္ႏိုင္ေသာတ႐ုတ္ဟင္းလ်ွာ ၾကက္သားခ်ဳိခ်ဥ္ အစိမ္းၾကာ္ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment