Thursday 22 December 2016

ဆိတ်ရိုးပြုပ်







ဆိတ္႐ိုးစြပ္ျပဳပ္ ျပဳပ္နည္းေလး ေမးထားတာ ၾကာေနပါျပီ စားဖို႕လူမညီတာရယ္ ျပဳပ္စရာအ႐ိုး မရတာရယ္ေၾကာင့္ မျပဳပ္ျဖစ္ခဲ့ေပမဲ့ ဒီေန႕ေတာ့ အ႐ိုးအသား တြဲေနတဲ့ ေၾကာ႐ိုးကိုဘဲ ျပဳပ္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ျပဳပ္နည္းေလး တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။

တစ္ခ်ဳိ႕က ဆိတ္႐ိုးစြပ္ကို ခ်င္းထည့္ျပဳပ္ၾကပါတယ္ မာမာကေတာ့ ကရေ၀း႐ြက္ရယ္ သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ရယ္ ပါေနတဲ့အတြက္ ခ်င္းမထည့္ဘဲ ျပဳပ္ထားပါတယ္ ထည့္ျပဳပ္ခ်င္သူေတြ ျပဳပ္နိူင္ေအာင္ ခ်င္းအခ်ဳိးအစားေလးပါ ေရးေပးထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အ႐ိုးအသားတြဲေနေသာ ဆိတ္႐ိုး - 1 kg
  2. ခ်င္း -  တစ္လက္မခန္႕ 
  3. ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ဆယ္႔ႏွစ္မႊာခန္႕
  4. ကရေ၀းရြက္ - ေလး ရြက္ခန္႕
  5. သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ႏွစ္လက္မခန္႕
  6. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
  8. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု

  • ဆိတ္႐ိုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ ပိုင္းေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာခန္႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ႏွင့္ ကရေ၀း႐ြက္ကို ေရေဆးထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ဆိတ္႐ိုး ခ်င္း က႐ေ၀း႐ြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆား ႏွင့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရကိုပြက္ပြက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ 
  • ေရပြက္ပြက္ ဆူလာျပီး အေပၚယံမွာ အျမွပ္မ်ား တက္လာပါက အေပၚယံ အျမွဳပ္မ်ား ခပ္ျပီးသြန္ေပးပါ
  • ဆိတ္႐ိုးအနံ႕ ေပ်ာက္လာေအာင္ နာရီ၀က္ေလာက္ အရင္ျပဳပ္ေပးျပီး တက္လာသမ်ွ အျမဳပ္မ်ားကို ခပ္ျပီးသြန္ေပးပါ
  • ဆိတ္႐ိုး အေမႊးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ကာ ဆားႏွင့္အခ်ဳိမွဳန္႕ကို သင့္သလို ထည့္ေပးျပီး ဟင္းရည္ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္အရသာျမည္းျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးကာ မီးမ်ွင္းမ်ွင္းႏွင့္ တည္ထားပါ
  • ဟင္းရည္ေသာက္ခါနီး ပူေနပါမွ အ႐သာ႐ွိျပီး ေမႊးရနံ႕သင္းပ်ံ႕တဲ့ ဆိတ္႐ိုးစြပ္ေကာင္းေကာင္းေလး ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
  • အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ပာင္းရည္ေသာက္ရန္ ငရုတ္သီးေတာင့္နီ နံနံပင္ သံပုရာသီးတို႕ထည့္ကာ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment