Tuesday, 20 December 2016

သစ္ေတာ္သီးကိတ္









ဒီတခါေတာ့ သစ္ေတာ္သီးနဲ႕ကိတ္မုန္႕ေလး ဖုတ္ပါတယ္ စားေကာင္းလြန္းလို႕ ေနာက္တခါ ထပ္ဖုတ္ဖို႕ စိတ္ကူးထဲမွာ ဦးစားေပး စဥ္းစားထားတဲ့ ကိတ္မုန္႕ဖုတ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140g 
  • သစ္ေတာ္သီး - တလံုး
  • ေထာပတ္ -100g
  • Baking powder - 2.5g
  • ၾကက္ဥ - ၂လံုး
  • သၾကား - 120g
  • ႏြားႏို႔ -150ml
  • ဆီ - အနည္းငယ္ မုန္႕ဖုတ္မည္း ဗန္းကိုသုတ္ေပးရန္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ baking powder ကို ေရာေမႊ၍ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ စစ္ထားပါ
  • ဇကာႏွင့္ ဂ်ဳံစစ္ရာတြင္ ဇကာေဘးေဘာင္ကို လက္ဖေနာင့္ေလးႏွင့္ အသာ႐ိုက္ျပီး  ေသေသခ်ာခ်ာ လွဳပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မုန္႕သားပြေစရန္ အေထာက္အကူ ျပဳေစပါတယ္
  • ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ကာ အေအးခံထားပါ
  • သၾကားႏွင့္ ေထာပတ္ကို ပြလာေစရန္ ေမႊတံႏွင့္ေမႊေပးပါ 
  • မုန္႕ေမႊေသာစက္႐ွိပါက စက္ႏွင့္ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္နဲ႕သၾကား သမသြားျပီဆိုရင္ နို႕ႏွင့္ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေ႐ာထားေသာ ဂ်ံဳအေရာကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • သစ္ေတာ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
  • မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို ဆီသုတ္ေပးပါ 
  • ဆီသုတ္ထားေသာ ဗန္းထဲသို႕ သစ္ေတာ္သီးစိတ္မ်ား စီျပီးထည့္ေပးပါ
  • သစ္ေတာ္သီးေပၚသို႕ မုန္႕ႏွစ္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ေပးျပီး မ်က္ႏွာၿပင္ညွိေပးပါ
  • အာဗင္ကို၁၈၀ဒီကရီႏွင့္ မုန္႕မဖုတ္ခင္ မိနစ္၂၀ေလာက္ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
  • အာဗင္ ပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို အာဗင္ထဲထည့္ျပီး ၄၅မိနစ္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
  • ၄၅မိနစ္ျပည့္ပါက မုန္႕သားက်က္မက်က္ သိေစရန္ အသံုးမျပဳရေသးေသာ ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင့္ ထိုးၾကည့္ပါ
  • မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္မပါလာေတာ့ဘူးဆိုရင္ မုန္႕သားက်က္ျပီျဖစ္တဲ့အတြက္ သစ္ေတာ္သီးကိတ္မုန္႕ ေမႊးေမႊးေလးကို အာဗင္ထဲမွ ထုတ္၍အေအးခံကာ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ

No comments:

Post a Comment