Monday 27 March 2017

သတ်သတ်လွတ် ကြာဇံကြော်



တစ္ပါတ္တစ္ရက္ သတ္သတ္လြတ္ စားတတ္တဲ့ သမီးငယ္ေလးအတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ဆန္ၾကာဇံကို သတ္သတ္လြတ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြ အဆင္ေျပေစဖို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆန္ၾကာဇံ - 150 g
  2. ပန္းေဂၚဖီ - အခက္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ခက္
  3. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  5. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
  6. ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  8. အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ႏွမ္းဆီေမႊး  - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  10. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  11. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အနည္းဆံုး ငါးနာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
  2. ၾကာဇံေၾကာ္ရန္ အဆင္သင္႔ျဖစ္ပါက ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  3. ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  4. မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ ပံုစံေလးေတြ လွီးေပးပါ
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  6. ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ႏွမ္းဆီေမႊးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို သမေအာင္ ေမႊထားပါ
  7. ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  8. ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ 
  9. ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  10. ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ ေမႊးလာပါက မံုလာဥနီႏွင္႔ ပန္းေဂၚဖီတို႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ပါ
  11. အသီးအရြက္မ်ား ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ေရာျပီး ေမႊထားေသာ အရသာ အရည္ကို ထည္႔ေပးကာ အသီးအရြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
  12. ျပီးတာနဲ႕ ၾကာဇံထဲ့ျပီး ေမႊေပးကာ ၾကာဇံေပ်ာ့လာတဲ႔အထိ ေမႊေပးပါ
  13. အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးပါ 
  14. အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ကိုထည့္ျပီး အားလံုးကို အရသာ သမေအာင္ ေရာေမႊကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
  15. အသားမပါေပမဲ႔ အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔  ဆန္ၾကာဇံေၾကာ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ေပးလို႔ ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment