တစ္ပါတ္တစ္ရက္ သတ္သတ္လြတ္ စားတတ္တဲ့ သမီးငယ္ေလးအတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ဆန္ၾကာဇံကို သတ္သတ္လြတ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြ အဆင္ေျပေစဖို႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ၾကာဇံ - 150 g
- ပန္းေဂၚဖီ - အခက္ၾကီးၾကီး ႏွစ္ခက္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ထမင္းစားဇြန္း - တစ္ဇြန္း
- ခရုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ႏွမ္းဆီေမႊး - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆန္ၾကာဇံကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး အနည္းဆံုး ငါးနာရီေလာက္ စိမ္ထားပါ
- ၾကာဇံေၾကာ္ရန္ အဆင္သင္႔ျဖစ္ပါက ေရစိမ္ထားေသာ ၾကာဇံကို ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ ပံုစံေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆား ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ႏွမ္းဆီေမႊးႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို သမေအာင္ ေမႊထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား အားလံုးကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႕ ေမႊးလာပါက မံုလာဥနီႏွင္႔ ပန္းေဂၚဖီတို႕ကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ပါ
- အသီးအရြက္မ်ား ထည္႔ျပီးတာနဲ႔ ေရာျပီး ေမႊထားေသာ အရသာ အရည္ကို ထည္႔ေပးကာ အသီးအရြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ၾကာဇံထဲ့ျပီး ေမႊေပးကာ ၾကာဇံေပ်ာ့လာတဲ႔အထိ ေမႊေပးပါ
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာျမည္းျပီး မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ကိုထည့္ျပီး အားလံုးကို အရသာ သမေအာင္ ေရာေမႊကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
- အသားမပါေပမဲ႔ အင္မတန္မွ စားလို႔ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဆန္ၾကာဇံေၾကာ္ေလးကို မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ေပးလို႔ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment