Wednesday 22 March 2017

ရုံးပတေသီးကြော်


ဒီေန႕ေတာ့ ႐ုံးပေတသီး အနုေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ တန္ပူရာမွဳန္႕ အရည္ေဖ်ာ္ေလးနဲ႕ လူးကာ ႐ံုးပေတသီးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ စားခ်င္စိတ္႐ွိလို႕ ေၾကာ္လိုက္ျပန္ေတာ့ စားလို႕အေကာင္းသားေပါ့႐ွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ႐ုန္းပေတသီး  - အႏု ၁၅ေတာင့္
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္ခြက္ခြဲ
  3. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ခြက္ တစ္၀က္သာသာ
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္၀က္ 
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုးသာသာ

ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • တန္ပူရာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကိုေရနဲ႕ေရာျပီး သမေအာင္ေမႊေပးျပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေရကို နည္းနည္းျခင္းထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ မုန္႕ႏွစ္ပ်စ္ေနေစရန္ ေရကို နည္းနည္းျခင္းထည့္ေဖ်ာ္ေပးပါ
  • ေရကို လိုတိုးပိုးေလ်ွာ့ လုပ္ေပးပါ
  • ႐ုန္းပေတသီးကို ေရေဆးကာ ေရေျခာက္ေအာင္သုတ္ျပီး လက္တလံုးေလာက္ အေနေလးေတြ လွီးထားပါ
  • အရသာစပ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲမွာ ႐ုန္းပေတသီးကို ႏွစ္ေပးပါ
  • ပန္းကန္ျပားျပန္႕ျပန္႕ေလးေပၚသို႕ မုန္႕ႏွစ္လူးထားေသာ ႐ုန္းပေတသီးမုန္႕ႏွစ္လူးကို တခုျခင္း ထဲ့ျပီးျပင္ေပးထားပါ
  • ဆီကို မီးအပူေပးျပီး ဆီပူျပီး က်က္လာပါက ႐ုန္းပေတသီး မုန္႕ႏွစ္လူးကို ထဲ့ေၾကာ္ေပးပါ
  • မီးအရမ္း မမ်ားေစရန္ သတိျပဳျပီး ေၾကာ္ေပးပါ 
  • တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက တစ္ဖက္ကိုလွန္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက ႐ုန္းပေတသီးေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ ခ်ဳိခ်ဳိေလးကို ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္နဲ႕ စားလို႕ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment