Saturday, 4 March 2017

ၾကက္အသည္းသုပ္


ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္အသည္းေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ အသုပ္ေလး သုပ္စားဖို႕ ျပင္ဆင္မိတာေၾကာင့္ ျပင္ဆင္ပံုေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္အသည္း - 250g
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • သံပုရာသီး - တစိတ္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • သခြားသီး - အေနေတာ္ တလံုး
  • င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း

ၾကက္အသည္းျပဳပ္ရန္

  • ၾကက္အသည္းမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ႏွင့္နယ္၍ ခ်င္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီးထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္နယ္၍ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါေရခမ္းပါက အေအးခံထားျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ


ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  • သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္အသည္းကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ၾကက္အသည္းမ်ား ၾကက္သြန္  နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း သခြားသီး အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ၾကက္အသည္းအျမစ္ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။





No comments:

Post a Comment