Saturday 4 March 2017

ကြပ်အသည်းသုပ်


ဒီေန႕ေတာ့ ေစ်းသြားရင္းက ၾကက္အသည္းေလးေတြ ရလာတာနဲ႕ ခ်က္စားရင္ ေကာင္းမလား ျပဳပ္ျပီးအသုပ္ေလး သုပ္စားရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားေနရင္းက အသုပ္ေလးဘဲ သုပ္စားဖို႕ ျပင္ဆင္မိတာေၾကာင့္ မာမာသုပ္ထားတဲ႔ ၾကက္အသည္းသုပ္  ျပင္ဆင္ပံုေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္အသည္း - 250 g
  2. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  3. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  4. ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  5. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  6. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  7. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  9. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  10. ငရုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႔ - စားႏိူင္သေလာက္
  11. သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  12. င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း

ၾကက္အသည္းျပဳပ္ရန္

  1. ၾကက္အသည္းမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ ေရစစ္ထားေပးပါ
  2. ခ်င္းကိုအခြံခြာျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
  3. အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရစစ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းမ်ား ဆား ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ႏွင့္နယ္၍ ခ်င္းေထာင္းတို႔ထည္႔ကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  4. ျပီးတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ႔အထိ ျပဳပ္ေပးထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရထပ္ေဆးထားပါ
  • သခြားသီးကို အလံုးစလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  • ၾကက္အသည္းကို အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္အသည္းမ်ား ၾကက္သြန္  နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း သခြားသီး အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငါးငံျပာရည္ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ၾကက္အသည္းအျမစ္ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႔ မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးျပီးပါက ခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကက္အသည္း အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment