Tuesday, 28 March 2017

ပုဇြန္ဆီ ေမႊးေမႊေလး









မုန္တိုင္းသတင္းၾကားတာနဲ႕ ျပာရိျပာယာခတ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲက အသားငါးေတြကို ေၾကာ္တန္တာေၾကာ္ ျပဳပ္တန္တာျပဳပ္ လုပ္ျပီးသကာလ ပုဇြန္ထုတ္ေတြထဲက ေခါင္းအသားေတြ ဖယ္ထားတာ တထုတ္ထြက္လာ ပါေသးတယ္။

လႊင့္ျပစ္လိုက္ရမွာလဲ သေမ်ွာေနတာနဲ႕ အပင္ပန္းခံကာ ပုဇြန္ဆီခ်က္ဖို႕ ျပင္ပါေတာ့တယ္ ထုလိုက္ေထာင္းလိုက္ ေရထဲက အႏွစ္ေတြယူလိုက္နဲ႕ ၈ခါေလာက္ ေထာင္းျပီးမွဘဲ ဆီခ်က္ဖို႕ ျပင္ရပါေတာ့တယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • အခြံမပါေသာ ပုဇြန္ေခါင္းမ်ား - 500g
  • ဆီ - ဟင္းခတ္ဇြန္းႀကီး ၃ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇႊန္း တ၀က္
  • ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ ၃လံုးစာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပုဇြန္ေခါင္းမ်ားကို အခြံခြာကာ အထဲမွ အစာအိတ္ကို ထုတ္ေပးပါ
  • အဆီႏွင့္ အသားအနည္းငယ္ပါေသာ ပုဇြန္ေခါင္းမ်ားကို အရင္ဆံုး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ အရည္ငင္ေပးပါ
  • အရည္ငင္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းဖတ္မ်ားကို ဇကာစိတ္စိတ္ေလးခံကာ လက္အားသန္သန္ႏွင့္ အရည္မ်ားကို ညွစ္ခ်ေပးပါ
  • အရည္ညွစ္ခ်ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းဖတ္မ်ားကို ေနာက္တေခါက္ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းပါ
  • ေထာင္းထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းကို အရည္အနည္းငယ္ႏွင့္ ေရေမႊျပီး ပထနည္းအတိုင္း အရည္ငင္ကာ အရည္ညွစ္ျပီး ေခါင္းခြံမ်ားကို ထပ္ေထာင္းေပးပါ
  • အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ၈ခါေလာက္ ေထာင္းလိုက္ အရည္ငင္လိုက္ လုပ္ေပးျပီးရင္ ရပါျပီ
  • ပုဇြန္ေခါင္း ေထာင္းျပီးသားမ်ားကို အရည္ငင္ရာမွာ အရည္အမ်ားႀကီး မထည့္ဘဲ ငင္ေပးပါ
  • အရည္အမ်ားႀကီးထည့္ျပီး အ႐ိုးငင္ပါက ပုဇြန္ဆီခ်က္ရာမွာ အခ်ိန္ၾကာတတ္ပါတယ္။
  • ပုဇြန္ေခါင္းသား 500g ေလာက္ဆို ေရတလီတာေလာက္ဆို ရပါတယ္
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ပုဇြန္ေခါင္းအခြံမွ အသံုးမလိုေတာ့ေသာ အခြံမ်ားကို လႊငျပစ္ပါ
  • အရည္ငင္ထားေသာ ပုဇြန္ေခါင္းေထားင္းထားေသာ အရည္မ်ားကို အိုးတလံုးထဲထည့္ကာ ဆားထည့္ျပီး က်ဳိေပးပါ
  • က်ဳိေနစဥ္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ပုဇြန္ဆီမ်ား ျပစ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ ဆီထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ဆီထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပုဇြန္ဆီမ်ား ဥလာေအာင္ မီးအေနေတာ္ေလာက္ ေလ်ွာ့ကာ တည္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ဆီမ်ား ျပစ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံကာ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ေပးထားပါ
  • ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ေသာ္၎ အသုပ္သုပ္စားရာတြင္၎ လိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပုဇြန္ဆီ ေမႊးေမႊးေလးႏွင့္ နယ္ဖတ္ကာ စားႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment