Wednesday, 1 March 2017

သံပုယိုသီး ဆားစိမ္အေျခာက္









က်မတို႕ ငယ္ငယ္က ေက်ာင္းမွာ၀ယ္စားေနက် ေ႐ွာက္သီးေဆးျပား အရသာေလးလို စားလို႕ေကာင္းျပီး ခံတြင္း႐ွင္း အမူးအေမာ္ေျပကာ အစာေက်လြယ္တဲ့ သံမယိုသီးဆားစိမ္ အေျခာက္လွမ္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • သံပုယိုသီး - ၈လံုးခန္႕
  • ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႕
သံပုယိုသီး ဆားရည္စိမ္ရန္
  • သံပုယိုသီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္သုပ္ကာ ေအာက္ေျခမျပတ္ေအာင္ ၄စိတ္လွီးေပးပါ
  • စိတ္ထားေသာ အစိတ္ထဲသို႕ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ သိပ္ေပးပါ
  • အားလံုးျပီးလ်ွင္ ေလလံုျပီး သန္႕ေနေသာ ပုလင္းထဲ သံပုယိုသီး အစိတ္မ်ားကို ေထာင္ထားျပီး စီထည့္ေပးပါ
  • အဖံုးကိုေလလံုေအာင္ပိတ္ျပီး အခန္းအပူခ်ိန္ႏွင့္ အနည္းဆံုး ၅ရက္၆ရက္ေလာက္ ထားေပးပါ
  • ေရထည့္စရာမလိုဘဲ ဆားရည္မ်ားေပ်ာ္ျပီး အရည္မ်ားထြက္လာျပီး သံပုယိုသီးမ်ား အိလာရင္ ရပါျပီ။

သံပုယိုသီး အေျခာက္လွမ္းရန္
  • ဆားရည္စိမ္ထားေသာ သံပုယိုသီးမ်ားကို ဇလံုတလံုးထဲ သြန္ခ်ကာ အစိတ္ေလးမ်ား ရေအာင္ ခြာလိုက္ပါ
  • စေကာတခ်ပ္ထဲမွာ သံပုယိုသီးစိတ္ေလးမ်ား ျဖန္႕ထည့္ျပီး ေနပူပူမွာ လွမ္းေပးပါ
  • ပထမတရက္ လွမ္းေပးျပီးပါက အသားမ်ား အနည္းငယ္ ေျခာက္လာျပီဆိုတာနဲ႕ အစိတ္ခပ္ေသးေသးေလးေတြ ရလာေအာင္ ကပ္ေၾကးႏွင့္ ညွပ္ေပးကာ ေနထပ္လွန္းေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ ေလးရက္ေလာက္ ေနပူပူမွာ လွန္းေပးျပီးပါက အေအးခံကာ ဖန္ပုလင္း သန္႕သန္႕ထဲမွာ ထည့္ျပီး သိမ္းထားႏိူင္ပါျပီ
  • မူးေ၀ျခင္း အစာမေက်ျခင္း ပ်ဳိ႕အန္ျခင္း တို႕ႏွင့္ ခံတြင္း႐ွင္းေစရန္ ငံုထားေပးျခင္းျဖင့္ သက္သာေစတဲ့ သံပုယိုသီးေျခာက္ေလး ရပါျပီ။ 




No comments:

Post a Comment