Friday, 24 March 2017

ကင္​ပြန္​းခ်ဥ္​ရြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္း


ဒီတခါေတာ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ေလးနဲ႕ ခ်က္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းတမယ္အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
  • ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္ - လက္တဆုတ္သာသာ စည္းထားေသာအစည္း ႏွစ္စည္း
  • ၾကက္သြန္နီ - တျခမ္း
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္၏ တဝက္
  • ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  • ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ - ဆယ္ေကာင္
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကင္ပြန္း႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး အ႐ြက္မ်ား သင္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
  3. င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
  4. ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ကို ေရနာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ျပီး အ႐ိုး အသားထြင္ထားပါ
  5. ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲမွာ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္မ်ား နႏြင္းမွဳန္႕  ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ခ်င္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
  6. အရသာနယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္တည္လိုက္ပါ
  7. ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
  8. အ႐ြက္မ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ အ႐ိုးထြင္ထားေသာ ငါးက်ည္းၾကပ္တိုက္ အသားမ်ားကိုထည့္ကာ  ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
  9. ေရပြက္ပြက္ဆူကာ အ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက ေရကို တမိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားေပးလိုက္ပါ 
  10. ျပီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
  11. ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ျပီး အရသာေမႊးလြန္းတဲ့ ကင္ပြန္းခ်ဥ္႐ြက္  ခ်ဥ္ရည္ဟင္းရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment