Friday, 3 March 2017

ေတာခ်က္ အမဲသားဆီျပန္ဟင္း


ဒီေန႔ေတာ့ အမဲသား အတိုအစေလးေတြ အ႐ိုးႏုေလးေတြ အမဲဝမ္းတြင္းသားေလးေတြရယ္ေရာၿပီး ေတာခ်က္ ဆီျပန္ေလးတမယ္ ခ်က္ပါတယ္။


ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  • အမဲသားအစံု -1kg
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ၾကက္သြန္နီ - အလံုးႀကီးႀကီး တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ သာသာသာ
  • စပါးလင္္ - တပင္
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ - ၃ခက္ခန္႔
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • နႏြင္းမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • အရသာမႈန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
ျပငိဆင္ပံု
  • အစံုပါေသာ အမဲသားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးမွဳန္႔ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ စပါးလင္ ႏုေသာအပိုင္းတို႔ကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ပိုေနေသာ စပါးလင္အပင္ကို ထံုးထားပါ
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္းရြက္ကို ေရေဆးျပီး အရြက္ ေႁခြထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႔ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ အားလံုးကိုထည့္ၿပီး ေရာနယ္ေပးပါ
  • ၿပီးတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ တည္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာပါက အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေမႊၿပီးတာနဲ႔ အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ေပးပါ
  • ပထမဆံုးထည့္ထားတဲ့ လံုးရည္ခမ္းလာတာနဲ႔ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး ဆက္တည္ေပးပါ
  • ပထမတရည္ ခမ္းေအာင္တည္ေပးၿပီး အသားႏူးမႏူး ျမည္းေပးပါ
  • အသားမႏူးေသးပါက ေရထပ္ထည့္ၿပီး တည္ေပးပါ
  • ေရဆူလာတာနဲ႔ အရသာျမည္ၿပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ဆီျပန္ေအာင္ ဆက္တည္ေပးပါ
  • ဆီမျပန္ခင္ အိုးမကပ္ေစေအာင္ မၾကမၾကာ ေမႊေပးပါ
  • ေရခမ္းၿပီး ဆီျပန္လာပါက မီးပိတ္ေပးပါ
  • အရသာ႐ွိၿပီး ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ အမဲသားအစံု ေတာခ်က္ဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment