Thursday, 16 March 2017

ခရမ္းသီး မီးဖုတ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလး


ဒီေန႔ေတာ့ အသီးအရြက္ေတြထဲက ခရမ္းသီးကို သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတစ္မယ္အျဖစ္ ျပင္ဆင္ေပးႏိူင္ၿပီး ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစမဲ့ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး တစါ္လံုး
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့သံုး ဇလံုထဲမွာထည့္ျပီး အဖံုးခပ္ဟဟအုပ္၍ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ထဲထည့္ျပီး ေလးမိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ
  • မီးေသြးမီးဖို သံုးပါက မီးေသြးမီးေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ က်က္ေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
  • ဖုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ဇလံုတခုထဲမွာ ေရထည့္ျပီး အခြံခြာထားကာ ခရမ္းသီးမွ ထြက္ေသာ အေစးမ်ား ထြက္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ 
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ပါ
  • ဆီပူပါက င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ၾကက္သြန္နီတို႕ထည့္ကာ မိနစ္ဝက္ခန္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္အက်ဲ နွင့္ ဆားတို႕ကိုထည့္ၿပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ကိုထည့္ျပီး တမိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • င႐ုတ္ေကာင္းနံ႕ သင္းပ်ံ႕ေနတဲ့ ခရမ္းသီးမီးဖုတ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သတ္သတ္လြတ္ဟင္းတမယ္ ျပင္ေပးႏိူင္သလို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment