Thursday, 30 March 2017

ထမင္းေၾကာ္ စိမ့္စိမ့္ေလး


မိုးထဲေလထဲ ဒီေန႕ေတာ့ ဟင္းခ်က္ရတာ ခပ္ပ်င္းပ်င္းနဲ႕႐ွိတာေတြထုတ္ျပီး က်န္စုေၾကာ္ ထမင္းပြဲေလး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ အဆင္ေျပေျပ စားလို႕ေကာင္းသြားတာနဲ႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တမႊာ
  • ခပ္ပါးပါး လွီးထားေသာ ၾကယ္သီးမွဳိ  - အေနေတာ္ ၅ပြင့္
  • ေဘဘီေျပာင္းဖူး - ၃ဗူး
  • ခ်က္ျပီးသား ထမင္း - တရုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ အလတ္တလံုးစာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္သာသာ
  • ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တဇြန္း
  • ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဝက္
  • ပုဇြန္ထုတ္ - ၇ေကာင္
  • ၾကက္ဥ - တလံုး
  • ႏွမ္းဆီ - ၃စက္ခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ခ်က္ထားေသာ ထမင္းကို အေအးခံထားပါ
  2. ပုဇြန္ကို အျမွီး ေခါင္း အခြံမ်ားဖယ္ကာ ေၾကာမွခြဲ၍ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္၍ သန္႕စင္ထားပါ
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားပါ
  4. ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  5. မွဳိကို ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
  6. ေဘဘီေျပာင္းဖူးကို လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါ ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းသြားတဲ႔ထိေၾကာ္ေပးပါ
  • မွဳိ ႏွင့္ ေျပာင္းဖူးတို႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ပါ
  • ပုဇြန္ကို သံုးမိနစ္ေလာက္ထဲ႔ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္က်က္သြားပါက အိုးထဲသို႕ ထမင္း  ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္ ႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ
  • ထမင္းပူလာပါက ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ျပီး အားလံုးသမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားပါက ႏွမ္းဆီႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထဲ႔ျပီး ေမႊေပးကာ တမိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment