Thursday 30 March 2017

ပုဇွန် ထမင်းကြော်


မိုးကလဲရြာ ေလကလဲ အရမ္းတိုက္ျပီး မိုးထဲေလထဲမွာ ဒီေန႕ေတာ့ ဟင္းခ်က္ရတာ ခပ္ပ်င္းပ်င္းနဲ႕႐ွိတာေတြထုတ္ျပီး အိမ္မ်ာရွိတဲ႔ လက္က်န္ေတြထုတ္ျပီး က်န္စုေၾကာ္ ထမင္းပြဲေလး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

ကိုယ္႔အၾကိဳက္ ကိုယ္႔ပါးစပ္နဲ႔ အဆင္ေျပျပီး စားလို႕ အရမ္းဘဲ ေကာင္းသြားတာနဲ႕မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔အတြက္ ထမင္းေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. Jasmine Rice - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  2. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး သံုးဗူး
  3. ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
  5. ၾကယ္သီးမွဳိ  - အေနေတာ္ ငါးပြင့္
  6. ေဘဘီေျပာင္းဖူး - သံုးဖူး
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  8. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  9. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
  10. ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  11. ပုဇြန္ထုတ္ - ခြန္ႏွစ္ေကာင္
  12. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  13. ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္

ျပင္ဆင္ပံု

  1. ဆန္ကိုေရေဆးျပီး ေရႏွင္႔အတူ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲ ထည္႔ေပးကာ ခလုတ္ႏွိပ္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
  2. ထမင္းက်က္တာနဲ႔ ခ်က္ထားေသာ ထမင္းကို အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
  3. ပုဇြန္ကို အျမွီး ေခါင္း အခြံမ်ားဖယ္ကာ ေၾကာမွခြဲ၍ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္၍ သန္႕စင္ထားပါ
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  6. မွဳိကိုေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  7. ေဘဘီေျပာင္းဖူးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
ေၾကာ္ရန္ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာပါ ၾကက္သြန္နီႏွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုထည္႔ျပီး ႏြမ္းသြားတဲ႔ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ မွဳိ ႏွင့္ ေျပာင္းဖူးတို႕ကို ထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္မိနစ္ ျပည္႔တာနဲ႔ ပုဇြန္ကိုထည္႔ေပးျပီး သံုးမိနစ္ေလာက္ ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္က်က္သြားပါက ထိုအိုးထဲသို႕ ထမင္း  ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔တို႔ကို ထဲ႔ျပီးေမႊေပးပါ
  • ထမင္းမွာ အရသာ သမသြားပါက အိုးေဘးမွ တြန္းထားျပီး  ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ပါ
  • ၾကက္ဥထည္႔ျပီးတာနဲ႔ အႏွစ္နဲ႔အကာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႔ ေၾကာ္ထားတဲ႔ ထမင္းနဲ႔ ေရာေမႊေပးပါ
  • အားလံုး သမသြားပါက ႏွမ္းဆီႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ထည္႔႔ျပီး ေမႊေပးကာ တစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment