Saturday, 25 March 2017

ဘဲေပါင္းဆီခ်က္










ဒီတစ္ခါေတာ့ မိမိအိမ္ေလးထဲမွာဘဲ အလြယ္တကူ လုပ္စားႏိူင္ျပီး အရသာလည္း႐ွိ လုပ္စားရတာလည္း လြယ္ကူတဲ့ ဘဲေပါင္းဆီခ်က္ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဘဲေပါင္ (သို႔မဟုတ္) ရင္အံုသား - ၅ခု
  • ေခါက္ဆြဲ အေျခာက္ - 350g
  • လက္ဖက္စား ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ - အနည္းငယ္
  • ေျမပဲေလွာ္ - အနည္းငယ္
  • ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္းခန္႕
  • ဆီ - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္ ၂လံုးစာ
  • ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - အနည္းငယ္
  • ဟင္းခတ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
  • ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - လိုသေလာက္
  • နာနတ္ပြင့္ - တပြင့္
  • ခ်င္း ခပ္ပါးပါး - ၇ျပားခန္႕
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • ငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
  • ေခါက္ဆြဲအေျခာက္ကို သံုးမည္ဆိုပါက ျပဳပ္ျပီးေရေဆးကာ ေရစစ္ထားပါ
  • ဒယ္အိုးကိုအပူေပးကာ ဆီကိုနႏြင္းမထည့္ဘဲ ဆီပူလာေအာင္ အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ႏွမ္းကိုထည့္ကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ဘဲ ခ်က္ကာ မီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ထားပါ
  • ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ေရေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါ
  • ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ေၾကာ္ျပီးသား ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
  • ဘဲအသားတုံးမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးၿပီး ဟင္းခတ္မႈန္႔ အနည္းငယ္ ဆားတို႕ႏွင့္ နယ္ထားပါ 
  • ခ်င္းကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံျပီး ေရေဆးကာ ဓားျပား႐ိုက္ေပးပါ
  • အပူခံနိုင္ေသာ ေႂကြပန္းကန္လံုး တခုထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ဘဲသား နာနတ္ပြင့္ ခ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ တို႕ထည့္ေပးပါ 
  • ဘဲသားပန္းကန္ ၀င္ဆန္႕ႏိူင္မည့္ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရထည့္ျပီး ဘဲသားပန္းကန္ထည့္ေပးပါ
  • ေပါင္းမည့္အိုး ေအာက္ေျခမွေရမ်ား ပြက္ပြက္ဆူလာစဥ္ ဘဲသားပန္းကန္ထဲ မ၀င္ေစရန္ ဘဲေပါင္းမည့္ ပန္ကန္လံုးေအာက္မွ သံဇကာခံုေလး တခုခံေပးပါ
  • ျပီးလ်ွင္ အိုးကို အဖံုးဖံုးျပီး ဘဲသားႏူးအိလာတဲ့အထိ ေပါင္းေပးပါ
  • ဘဲသားေပါင္းေနစဥ္ ေအာက္ဖက္မွ ေပါင္းရည္မၾကာမၾကာ ခမ္းတတ္တဲ့အတြက္ သတိထားျပီး ထပ္ထပ္ ျဖည့္ေပးပါ
  • ဘဲသားစေပါင္းစဥ္ ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ေရမထည့္ထားေသာ္လဲ ဘဲေပါင္းစဥ္ ထြက္လာတဲ့ အရည္မ်ား ပန္းကန္လံုးထဲမွာ ျပည့္လာပါလိမ့္မယ္
  • ထိုအရည္မ်ားကို ဆီခ်က္ပြဲ ျပင္ဆင္ရာမွာ ျပန္သံုးေပးပါ
  • ဘဲသား ႏူးအိလာျပီဆိုရင္ေတာ့ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ
စားပြဲျပင္ရန္
  • ဇလံုပန္းကန္ တစ္လံုးထဲမွာ ေခါက္ဆြဲဖတ္ ဘဲေပါင္းအသား ခ်က္ထားေသာ ႏွမ္းဆီခ်က္ အနည္းငယ္ ဟင္းခတ္မႈန္႔ အနည္းငယ္ ၾကက္သြန္မိတ္ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း အနည္းငယ္ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္အနည္းငယ္ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ ၾကက္ေပါင္းရည္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ျပင္ဆင္ေပးပါ
  • အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္ပြဲႏွင့္ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။





No comments:

Post a Comment