Wednesday, 8 March 2017

လီမြန္ကိတ္ ေမႊးေမႊးေလး












ေနေတြပူလြန္းေတာ့ အျပင္လဲ မထြက္ႏိူင္ အိမ္ထဲမွာဘဲ ေနေနရေလေတာ့ တခါတေလ စားစရာမုန္႕ပဲ သရည္စာလဲ ျပတ္သြားတတ္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ အခ်ဳိတည္းစရာ လီမြန္ကိတ္ေလး လုပ္ျဖစ္လို႕ လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140g 
  • ေထာပတ္ - 100ml
  • Baking powder - 2.5g
  • ၾကက္ဥ - ၃လံုး
  • သၾကားျဖဴ - 120g
  • ဆား -လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
  • လီမြန္အရည္ - 50ml
  • ဗနီလာအနံ႕အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • လီမြန္အနံ႕အရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  • ႏြားႏို႔ -150ml
  • မုန္႕ဖုတ္မည့္ဗန္း - တခု
  • ဆီ - အနည္းငယ္ မုန္႕ဖုတ္မည့္ဗန္းကို သုတ္ေပးရန္

ျပင္ဆင္ပံု

  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ ဂ်ဳံမုန္႔ baking powder ႏွင့္ဆားတို႕ကို သမေအာင္ ေရာနယ္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ ဇလံုတလံုးထဲမွာ ေထာပတ္ ဗနီလာအနံ႕အရည္ သၾကား လီမြန္အရည္ႏွင့္ ဆီတို႕ကိုေရာျပီး လက္ေမႊတံႏွင့္ သမေအာင္ ခပ္နာနာေလး ေမႊေပးပါ
  • ၾကက္ဥကို ပန္းကန္တခုထဲ တလံုးခ်င္း ေဖာက္ထည့္ေပးျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • လက္ေမႊတံျဖင့္ ဂ်ဳံမႈန္႔အေရာအေႏွာကို သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ကိတ္မုန္႔ဖုတ္မည့္ ခြက္ကိုbaking paper ခင္းေပးျပီးမွ မုန္႔ႏွစ္ရည္ကို ေလာင္းထည့္ပါ
  • အာဗင္ကို ၁၈၀ ဒီဂရီဖာရင္ဟိုက္ႏွင့္ ၁ဝမိနစ္ခန္႕ ႀကိဳျပီး အပူေပးထားပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ကိတ္မုန္႔ဖုတ္မည့္ခြက္ကို အာဗင္ထဲထည့္ေပးျပီး ၄၅ မိနစ္မွ ၅၅ မိနစ္ေလာက္အထိ ဖုတ္ေပးပါ
  • မုန္းသား က်က္မက်က္ကို အသံုးမျပဳရေသးေသာ သြားထိုးဒုတ္တံႏွင့္ ကိတ္မုန္႔သားကို ထိုးၾကည့္ပါ
  • ဒုတ္တံမွာ ကိတ္မုန္႔သား ကပ္ပါမလာရင္ ကိတ္မုန္႕က်က္ပါျပီ
  • ကိတ္မုန္႔ဖုတ္ထားေသာခြက္ကို အာဗင္ထဲမွထုတ္ၿပီး အေအးခံေပးပါ 
  • မုန္႕သားေအးျပီဆိုေတာ့မွ မုန္႕ဖုတ္သည့္ ခြက္ထဲမွ အျပင္သို႕ထုတ္ေပးကာ လိုသလို လွီးေပးျပီး အရသာအလြန္ရွိတဲ့ လီမြန္နံ႔ေမႊးေနတဲ့ လီမြန္ကိတ္မုန္႔ကို ႏွစ္သလို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


No comments:

Post a Comment