Friday, 31 March 2017

ဆိတ္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလး







ဒီတခါေတာ့ သံလြင္ဆီေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ ကင္ထားတဲ့ ဆိတ္သားကင္ ေမႊးေမႊးေလးကင္ျဖစ္လို႕ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

    ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား


    • ဆိတ္သား  - 350g
    • ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
    • အုန္းႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
    • သံပုရာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
    • သစ္႐ြက္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
    • သံလြင္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (သံလြင္ဆီမ႐ွိက တျခားဆီသံုးႏိူင္ပါတယ္)
    • ready made ေျမပဲေဆာ့ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္

    ျပင္ဆင္ပံု
    1. ဆိတ္သားကို ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း တံုးေပးပါ
    2. တံုးထားေသာ ဆိတ္သားကို ပဲငံျပာရည္ အုန္းႏို႕ သံပုရာရည္ သံလြင္ဆီ အႏွစ္တို႕ႏွင့္ေရာနယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အနည္းဆံုး ၅နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားေပးပါ
    3. မကင္ခင္ ေရ၃နာရီေလာက္ စိမ္ထားေသာ အကင္၀ါးေခ်ာင္းေလးေတြမွာ အသားတံုးေလးေတြကို ထိုးေပးပါ
    4. ဘာဘီက်ဴး အကင္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီအနည္းငယ္သုပ္ေပးပါ
    5. အကင္အိုးမ႐ွိပါက ေအာက္ေျခထူျပီး မကပ္ေသာ အိုးတလံုးကို အသံုးျပဳျပီး ကင္ေပးပါ
    6. ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ျပီး ႏွပ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို အကင္အိုးထဲထည့္ျပီး ကင္ေပးပါ
    7. ဆိတ္သားကို ၃မိနစ္ေလာက္ အပူေပးျပီး ဆိတ္သား အေပၚယံကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ေပးကာ တဖက္ကို လွည့္ေပးျပီး ကင္ပါ
    8. ေနာက္တဖက္ကိုလဲ ၃မိနစ္ေလာက္ကင္ေပးျပီးရင္ ဆိတ္သားကင္ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment