Sunday, 26 March 2017

ၾကက္​ဥ ခရမ္​းခ်ဥ္​သီး​ေၾကာ္


တနလၤာေန႕ မုန္တိုင္းလာမယ္ ကိုယ္ေတြေနတဲ့ျမိဳ႕ကို ၀င္မယ္မ၀င္ဘူး မေသခ်ာေပမဲ့ ျပင္ဆင္စရာ ႐ွိတာေလးေတြ ျပင္ဆင္ရျပန္ပါတယ္။

ဟိုလွဳပ္လွဳပ္ ဒီလွဳပ္လွဳပ္ လုပ္ေနရင္းက ပင္ပန္းလာခဲ့ျပီမို႕ ဟင္းလဲမခ်က္ခ်င္ အဲဒါနဲ႕ဘဲ ထမင္းနဲ႕လိုက္ဖက္ သလို ဒီအတိုင္းေလးလဲ စားလို႕ေကာင္းမယ္ထင္တဲ့ ၾကက္ဥ ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ ေရာသမေမႊလို႕ ေၾကာ္ရပါေတာ့တယ္ ျပင္ဆင္ရတာ ျမန္သလို ေၾကာ္ရတာလဲ ျမန္တဲ့အတြက္ ဟင္းတမယ္ အျမန္ခ်က္ႏိူင္ေအာင္ ခ်က္နည္းေလးအတြက္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္ဥ - ၃လံုး
  • ခ်ယ္ရီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁၀လံုး 
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ဥ
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္ဥကို ဆား အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ခေလာက္ထားပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္း လွီးထားပါ
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၾကက္ဥခေလာက္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲကို လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ အနည္းငယ္ ထည့္ေပးပါ
  • ဆီအေငြ႕တက္လာပါက ၾကက္သြန္နီကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  • ၾကက္သြန္နီ ႏြမ္းတာနဲ႕ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥကို ထည့္ေမႊကာ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ႏြမ္းသြားပါက  ၾကက္ဥေမႊေၾကာ္ကို ေနာက္တဖက္လွန္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
  • ၾကက္ဥႏွင့္ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား က်က္လာလွ်င္ ဟင္းပြဲျပင္ရန္ ပန္းကန္ထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ေပးကာ သံုေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment