ငါးဖယ္စိမ္း ျပစ္ခ်က္ေလး စားခ်င္မိတာ ငါးဖယ္မရေတာ့ ဘာဆာငါးကိုဘဲ ထုကာေထာင္းကာနဲ႕ ျပစ္ခ်က္ေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္ အ႐ိုက္နာေလ အထုနာေလ စားလို႕ေကာင္းေလမို႕လို႕ ငါးျခစ္ငါးဆုတ္ ခ်က္မယ္ဆိုရင္ နာနာေလး နာနာေလး ႐ိုက္ဖို႕ေတာ့ လိုပါလိမ့္မယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘာဆာငါး အသားလႊာျပီးသား - 500 g
- ခ်င္း - လက္တဆစ္သာသာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ခန္႕ (ငါးျခစ္ ေထာင္းရန္)
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႔. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ငါးျခစ္ ေထာင္း႐န္ ဆီသတ္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ ( ငါးျခစ္ေထာင္းရန္ႏွင့္ ဟင္းဆီသတ္ရန္)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ ၅လံုးခန္႕ (သို႕မဟုတ္)
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - လွီးျပီးသား (ready made 300 g)
- နံနံပင္အပင္လိုက္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ေရ - အေနေတာ္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- ငါးဆုပ္ ဆီသတ္ရန္ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- င႐ုတ္ဆံု ႀကီးႀကီးထဲမွာ ငါးအသားမ်ားကို ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆားႏွင့္ ငါးဖယ္ျခစ္ကိုထည့္ျပီး ေစးထန္းလာတဲ့အထိ အခ်က္ ၁၀၀၀ေလာက္ အနည္းဆံုး ေထာင္းေပးပါ
- င႐ုတ္ဆံု ႀကီးႀကီးမ႐ွိပါက ၂ခါ ခြဲျပီး ေထာင္းေပးပါ
- ေနာက္တခါ ေဇာက္နက္ေသာ ဇလံုထဲမွာ အခ်က္ ၂၀၀၀ေလာက္ ေပါက္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- မာမာကေတာ့ အေရာင္ရဲရဲေလး လိုခ်င္လို႕ လွီးျပီးသား ဗူးကို သံုးထားပါတယ္
- နံနံပင္ကိုအျမွစ္မ်ားပါ ပါေအာင္ ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေထာင္းျပီးသား ငါးျခစ္မ်ားကို လက္မွာေရစြတ္ျပီး အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ ဆုပ္လံုးကာ လံုးေပးပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ကာ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ားႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ သင္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဳိမွဳန္႕ ငါးငံျပာရည္တို႕ထည့္ကာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေၾကတဲ့အထိ ေမႊေပးျပီ တည္ေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေၾကလာတာနဲ႕ အုိးမကပ္ေစရန္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ထားလိုက္ပါ
- ေရကို အမ်ားႀကီး တခါထဲ မထည့္ဘဲ လိုခ်င္သေလာက္ ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးပါ
- ေရအရမ္းမ်ားပါက ငါးျခစ္ငါးဆုပ္က က်စ္မေနဘဲ ပြစိႀကီး ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
- ဟင္းအႏွစ္ ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ငါးျခစ္ငါးဆုပ္ကို အစိမ္း ျပစ္ခ်က္ေလး ထည့္ျပီး ခ်က္ေပးပါ
- ဟင္းအိုး ပြက္ပြက္ဆူလာပါက အိုးကိုမေမႊဘဲ အိုးမကပ္ေစရန္ လွဳပ္လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးဆုပ္အသားမ်ား မာလာျပီဆိုေတာ့မွ ေရလိုသေလာက္ထည့္ကာ ဆား ငံျပာရည္ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ဆီျပန္လာတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ နံနံပင္ကို အျမွစ္မ်ားပါထည့္အုပ္ျပီး အထက္ေအာက္ သမေအာင္ ေမႊေပး၍ ငါးျခစ္ငါးဆုပ္ ျပစ္ခ်က္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ ။
No comments:
Post a Comment