အန္တီမာေရ သမီးတို႕ကို မေလး႐ွားထမင္းေၾကာ္နည္းေလး ေျပာျပပါဆိုျပီး လာလာေမးၾကတဲ့ သမီးငယ္ေလးေတြအတြက္ ယူက်ဴ႕မွာ ၀င္ၾကည့္ျပီး အိမ္မွာ႐ွိတဲ့ ပစၥည္းေလးေတြနဲ႕ မျဖစ္ျဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္ျဖစ္ခဲ့တဲ့ မေလး႐ွား ထမင္းေၾကာ္ေလးပါ။
တကယ္တမ္းက်ေတာ့ ထမင္းစျပီး စာတတ္ကတည္းက အေမနဲ႕ႀကီးႀကီး ေၾကာ္ေကြ်းခဲ့တဲ့ ပဲျပဳပ္ထမင္းေၾကာ္ေလာက္ေတာ့ အာမေတြ႕သလို အရမ္းႀကီးလဲ မေကာင္းလွပါဘူး တကမာၻလံုးက ထမင္းေၾကာ္နည္းေတြကိုစုျပီး ဘယ္ထမင္းေၾကာ္ စားမလဲ ေမး႐င္ေတာင္ ပဲျပဳပ္ထမင္းေၾကာ္ကိုဘဲ ေ႐ြးမိမွာျဖစ္သလို မိဘအိမ္မွာ စားခဲ့တဲ့ ထမင္းေၾကာ္ေလာက္ေတာ့ မေကာင္းဘူးဆိုတာကို အရင္ဆံုး၀န္ခံပရေစ။
မေလးရွား ထမင္းေၾကာ္ရန္ ဟင္းအနွစ္တြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
- ငရုတ္သီးအပု အေၿခာက္ေတာင့္ - ၈ေတာင့္ခန္႕
- ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၁ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၄မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- ငါး ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ - ၁ပင္
- ပုဇြန္ေၿခာက္မွဳန္႔ - စားပြဲတင္ဇြန္းႀကီး ၁ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- စိမ္းစားငါးပိ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႕
မေလးရွား ထမင္းေၾကာ္ရန္ ဟင္းအနွစ္ခ်က္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ငရုတ္သီးပြ အနီေရာင္အပု အေၿခာက္ေတာင့္ကို အညွာမေျခြဘဲ ေရထည့္ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရဆူလာျပီး င႐ုတ္သီးေတာင့္ ႏူးပါက ေရေႏြးထဲမွဆယ္ကာ ငရုတ္ပြေတာင့္ကို အညွာေျခြထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ႏုတ္ႏုတ္ စဥ္းထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- ဆား စိမ္းစားငါးပိႏွင့္ ငံျပာရည္တို႕ကို ျပင္ထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုတာနဲ႕ဆီမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးႏွင့္ ေ႐အနည္းငယ္တို႕ကို ဗလင္ဒါထဲ ထည့္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ႀကိတ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ႀကိတ္ထားေသာ ပစၥည္းမ်ားကိုထည့္ျပီ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ မီးမမ်ားေစရန္ သတိထားျပီး အိုးမက္ေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ဟင္းအႏွစ္ ဆီတက္လာတာနဲ႕ အေအးခံျပီး လိုသေလာက္သံုးျပီး ပိုေသာ ဟင္းအႏွစ္ကို အေအးခံျပီး ေလလံုသည့္ ပုလင္းထဲထည့္ကာ ေရခဲေသတၱာထည့္ျပီး သိမ္းထားႏိူင္ပါတယ္
- ပုဇြန္ငါးပိပါတဲ့အတြက္ တာ႐ွည္အထားခံပါတယ္
- ဟင္းအႏွစ္ခ်က္စဥ္ တအိမ္လံုး အနံ႕ေတြ စြဲေစျပီး ေညွာ္တဲ့အတြက္ ျပဴတင္းေပါက္မ်ားလဲ ဖြင့္ထားဖို႕ သတိေပးပါရေစ။
မေလးရွား ထမင္းေၾကာ္ရာတြင္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - ၅ေကာင္ ( ပိုထည့္လည္းရပါတယ္)
- ဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူးခြဲ
- ၾကက္အူေခ်ာင္း - တေခ်ာင္း
- မုန္လာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျမိတ္ - အနည္းငယ္
- မေလးရွား ဟင္းအနွစ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ၾကက္ဥ - ၃လံုး (ထမင္းပြဲျပင္ရန္အတြက္ ေၾကာ္ရန္)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆန္ ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူးခြဲကိုခပ္မာမာေလး ခ်က္ထားပါ
- ခ်က္ျပီးသား ထမင္းကို အေအးခံျပီး ဖြထားပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို အခြံခြာျပီး အျမီွး ေခါင္းျဖဳတ္ကာ ေၾကာဘက္မွ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ေပးထားပါ
- ၾကက္အူေခ်ာင္းကို ခပ္ေသးေသးေလးေတြ တံုးထားကာ ဒယ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီမထည့္ဘဲ အိုးပူတိုက္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး အေနေတာ္ တံုးထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးကာ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးကို အပူေပးကာ ဆီထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ သင္းလာပါက မုန္လာဥနီႏွင့္ ဘိုစားပဲတို႕ကို ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ ႏြမ္းလာပါက ပုဇြန္ထုတ္ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ က်က္ပါက ၾကက္အူေခ်ာင္း မေလး႐ွား ဟင္းအႏွစ္ အေအးခံထားေသာ ထမင္းႏွင့္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- အားလံုးသမသြားျပီဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္ဥ သံုးလံုးကို ခေလာက္ျပီး တပြဲစာကို တခ်ပ္ႏူန္းျဖင့္ ၄ခါခြဲေၾကာ္ကာ မေလး႐ွား ထမင္းေၾကာ္ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားႏိူင္ပါျပီ
- တကယ္ဆိုရင္ေတာ့ ပဲသီးေၾကာ္ ၾကက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ ၾကက္ဥေၾကာ္တို႕ကို ထမင္းေၾကာ္ေဘးမွာ အလွဆင္ျပီး ထည့္ေပးရမွာပါ မာမာကေတာ့ ၾကက္ဥေၾကာ္ မထည့္ထားသလို က်န္တဲ့ ပစၥည္းမ်ားကိုလဲ ေရာေၾကာ္ထားပါတယ္ ယူက်ဴ႕ကေန ေၾကာ္နည္းနဲ႕ ပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြကို ၾကည့္ျပီးေၾကာ္တာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ယူက်ဴ႕မွာလဲ ေၾကာ္နည္းက အမ်ဳိးမ်ဳိး ထြက္လာတဲ့အတြက္ ေၾကာ္တဲ့နည္းေလးက မွားယြင္းခဲ့ေသာ္ သီးခံေပးၾကေစခ်င္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment