အိမ္မွာ ၀က္သားဆိုတာ စားခဲတဲ့ အစာတစ္ခု ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့ အခုရက္ထဲ ၾကက္သားေတြ စားရတာလဲ အာမေတြ႕ေလေတာ့ ၀က္သားဖက္လွည့္လို႕ ဟင္းျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ရျပန္ပါတယ္ ဒီေန႕ေတာ့ စားခ်င့္စဖြယ္ ေမႊးပ်ံ႕ေနတဲ့ ၀က္သားလံုး ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဝက္သား - အသားေကာင္းေကာင္း 350 g
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕မ႐ွိတစ္႐ွိ
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီးႏွစ္မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ဝက္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ခနစစ္ထားပါ
- ျပီးမွ စဥ့္နီတံုး ေကာင္းေကာင္းေပၚမွာ ညွက္ေနေအာင္ ႏုတ္ႏုတ္စင္းေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးေပးပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီး အရည္ညွစ္ယူထားပါ
- ၾကက္ဥကို အႏွစ္ဖယ္ထားျပီး အကာကို ျပင္ထားပါ
- ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားေသာ အသားမ်ား ခ်င္းေထာင္းထားေသာ အရည္ ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ႏွမ္းဆီ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ စင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ၾကက္ဥအကာတို႕ကို ဇလုံက်ယ္က်ယ္ တစ္ခုမွာ ထည့္ေပးျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အေနေတာ္ ဒယ္အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ျပီးမွ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကို အေနေတာ္ အလံုးေလးေတြ လံုးျပီးထည့္ေၾကာ္ပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးအရမ္း မမ်ားေအာင္ သတိထားပါ မီးအရမ္းမ်ားပါက အျပင္သားမ်ား အက်က္လြန္လြယ္ျပီး အထဲက မက်က္ဘဲ ေနတတ္ပါတယ္
- ဝက္သားလံုးမ်ားကို အထက္ေအာက္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ၀က္သားလံုးမ်ား ေရႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးကာ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕ျဖင့္ တြဲဖက္လို႕ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment