မ်ွင္ငါးပိေထာင္းမယ္လို႕ စိတ္ကူးလိုက္ရင္ဘဲ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားရေတာ့မယ္ဆိုတဲ့ အေတြးေတြနဲ႕ သရည္က အရင္ဆံုး က်လာပါေလေရာ ဒီေန႕ေထာင္းမဲ့့ ေထာင္းနည္းေလးက အရင္လို ငါးပိကို မီးမကင္ဘဲ ေပါင္းျပီးမွ ေထာင္းမဲ့ ေထာင္းနည္းေလးပါ ပါ၀င္ပစၥည္း အမ်ားႀကီး မပါဘဲ ေထာင္းထားျပီး စားေကာင္းလြန္းလို႕ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- မွ်င္ငါးပိ ေကာင္းေကာင္း - ၅က်ပ္သား
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ပုစြန္ေျခာက္မ်ားကို မီးေအးေအးနဲ႔ ေမႊးလာေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
- အညႇာေႁခြကာ ေရေဆးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးအာင္ျပဳပ္ေပးပါ
- သံပုရာသီးကို အစိတ္ေလးမ်ား စိတ္ထားေပးပါ
- ပန္းကန္တစ္ခုေပၚမွာ ငါးပိကိုဇြန္းနဲ႕ခပ္ယူျပီး ခပ္ပါးပါး ျဖန္႔ခင္းေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရတစ္၀က္ ထည့္ထားေသာအိုးကို ပြက္ပြက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ အိုးထဲမွာ ေပါင္းဇကာ ခံေပးျပီး ငါးပိပန္းကန္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
- ငါးပိေပါင္းေနစဥ္ ေပါင္းအိုးကို အဖံုးအုပ္ေပးထားပါ
- ေပါင္းထားေသာ ငါးပိမ်ား ေဖာင္းလာၿပီး ပြတက္လာၿပီဆိုပါက အိုးထဲမွထုတ္ကာ အေအးခံ ထားေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မ်ားကို အရင္ဆံုး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္မ်ား ညက္လာျပီးမွ ျပဳပ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ
- ငါးပိအေပါ့ အငံအေပၚ မူတည္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ေထာင္းေပးပါ
- ငါးပိက ငံေနပါက ထည့္ရန္မလိုပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္မ်ား ညက္သြားၿပီဆိုမွ ေပါင္းထားေသာ ငါးပိမ်ားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ ကိုထည့္ၿပီး ညက္သြားေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- စပ္ျပီးေမႊးေနတဲ့ ငါးပိေထာင္းကို ဒီအတိုင္းေလးဘဲ စားဖို႕ျပင္ျပင္ သံပုရာရည္ေလး ညွစ္ျပီးေတာ့ဘဲစားစား ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment