Monday, 1 May 2017

ပုဇွန်ငါးပိထောင်း










မ်ွင္ငါးပိေထာင္းမယ္လို႕ စိတ္ကူးလိုက္ရင္ဘဲ ထမင္းျမိန္ျမိန္ စားရေတာ့မယ္ဆိုတဲ့ အေတြးေတြနဲ႕ သရည္က အရင္ဆံုး က်လာပါေလေရာ ဒီေန႕ေထာင္းမဲ့့ ေထာင္းနည္းေလးက အရင္လို ငါးပိကို မီးမကင္ဘဲ ေပါင္းျပီးမွ ေထာင္းမဲ့ ေထာင္းနည္းေလးပါ ပါ၀င္ပစၥည္း အမ်ားႀကီး မပါဘဲ ေထာင္းထားျပီး စားေကာင္းလြန္းလို႕ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. မွ်င္ငါးပိ ေကာင္းေကာင္း - ၅က်ပ္သား
  2. ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႏွစ္ဆယ္ခန္႔
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  4. အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. သံပုရာသီး - တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာ ပုစြန္ေျခာက္မ်ားကို မီးေအးေအးနဲ႔ ေမႊးလာေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
  • အညႇာေႁခြကာ ေရေဆးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ႏူးအာင္ျပဳပ္ေပးပါ
  • သံပုရာသီးကို အစိတ္ေလးမ်ား စိတ္ထားေပးပါ
  • ပန္းကန္တစ္ခုေပၚမွာ ငါးပိကိုဇြန္းနဲ႕ခပ္ယူျပီး ခပ္ပါးပါး ျဖန္႔ခင္းေပးပါ 
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရတစ္၀က္ ထည့္ထားေသာအိုးကို ပြက္ပြက္ ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ အိုးထဲမွာ ေပါင္းဇကာ ခံေပးျပီး ငါးပိပန္းကန္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  • ငါးပိေပါင္းေနစဥ္ ေပါင္းအိုးကို အဖံုးအုပ္ေပးထားပါ
  • ေပါင္းထားေသာ ငါးပိမ်ား ေဖာင္းလာၿပီး ပြတက္လာၿပီဆိုပါက အိုးထဲမွထုတ္ကာ အေအးခံ ထားေပးပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ပုဇြန္ေျခာက္မ်ားကို အရင္ဆံုး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ပုဇြန္ေျခာက္မ်ား ညက္လာျပီးမွ ျပဳပ္ထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ 
  • ငါးပိအေပါ့ အငံအေပၚ မူတည္ျပီး ဆားအနည္းငယ္ ထည့္ေထာင္းေပးပါ
  • ငါးပိက ငံေနပါက ထည့္ရန္မလိုပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ ပုစြန္ေျခာက္မ်ား ညက္သြားၿပီဆိုမွ ေပါင္းထားေသာ ငါးပိမ်ားႏွင့္ အရသာမွဳန္႕တို႕ ကိုထည့္ၿပီး ညက္သြားေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • စပ္ျပီးေမႊးေနတဲ့ ငါးပိေထာင္းကို ဒီအတိုင္းေလးဘဲ စားဖို႕ျပင္ျပင္ သံပုရာရည္ေလး ညွစ္ျပီးေတာ့ဘဲစားစား ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ရန္ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment