Wednesday, 31 May 2017

မှို ပဲကြာဇံကြော်


အသားမစားခ်င္တဲ့ေန႕ေတြမွာ အခုလို ပဲၾကာဇံနဲ႕မွဳိအညိဳေလးေရာကာ ေၾကာ္စားရတာလဲ အရသာ တစ္မ်ဳိးေလးပါဘဲ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရတာ ပိုျပီးအဆင္ေျပတဲ့့အတြက္မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. ပဲၾကာဇံ - 100 g
  2. မွဳိအညိဳ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  3. ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း  တစ္ဇြန္း
  4. ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  6. အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  • ဇလံုထဲမွာ ပဲၾကာဇံကိုကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တစ္နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ 
  • မွဳိအညိဳကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓားျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
  • ေရစိမ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္တို႔နဲ႕ေရာျပီး နယ္ထားေပးပါ
  • ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ နံ႕ ေမႊးလာပါက  လွီးထားေသာမွဳိ ႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕ထည္႔ျပီး အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေမႊေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ပဲၾကာဇံထည္႔ျပီး ေရာေၾကာ္ေပးပါ
  • ပဲၾကာဇံ ေပ်ာ့လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ အားလံုးကို သမေအာင္ ေနမႊေပးျပီး အရသာျမည္းေပးပါ 
  • မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုရင္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္တဲ႔ မွဳိပဲၾကာဇံေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment