အသားမစားခ်င္တဲ့ေန႕ေတြမွာ အခုလို ပဲၾကာဇံနဲ႕မွဳိအညိဳေလးေရာကာ ေၾကာ္စားရတာလဲ အရသာ တစ္မ်ဳိးေလးပါဘဲ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားရတာ ပိုျပီးအဆင္ေျပတဲ့့အတြက္မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ ေၾကာ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပဲၾကာဇံ - 100 g
- မွဳိအညိဳ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပဲငံျပာရည္အေနာက္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
- ဇလံုထဲမွာ ပဲၾကာဇံကိုကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး တစ္နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- မွဳိအညိဳကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓားျပားရိုက္ျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ေရစိမ္ထားေသာ ပဲၾကာဇံကို ေရစစ္ျပီး ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္တို႔နဲ႕ေရာျပီး နယ္ထားေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ နံ႕ ေမႊးလာပါက လွီးထားေသာမွဳိ ႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕ထည္႔ျပီး အနည္းငယ္ ႏြမ္းေအာင္ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ပဲၾကာဇံထည္႔ျပီး ေရာေၾကာ္ေပးပါ
- ပဲၾကာဇံ ေပ်ာ့လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ အားလံုးကို သမေအာင္ ေနမႊေပးျပီး အရသာျမည္းေပးပါ
- မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ အေနေတာ္ ရျပီဆိုရင္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ လိုက္ဖက္တဲ႔ မွဳိပဲၾကာဇံေၾကာ္ေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment