တခါတေလ အသီးအ႐ြက္ ေထာင္းေလးေတြ ေထာင္းစားရတာ ဒီအတိုင္းေလးဘဲစားစား ထမင္းျဖဴေလးနဲ႕ဘဲစားစား စားလို႕အရမ္းေကာင္းပါတယ္ ယိုးဒယားမိတ္ေဆြေတြ ေထာင္းတဲ့နည္းအတိုင္း ေထာင္းထားလို႕ စားမိန္ဟင္းေလး တစ္မယ္ေတာ့ ျဖစ္လာမွာ ေသခ်ာပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေျပာင္းဖူး - တစ္ဖူး
- သေဘၤာသီး - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္တစ္ဥ
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုးခန္႕
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၅ေတာင့္ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
- ပုဇြန္ေျခာက္ - ၁၅ေကာင္ခန္႕
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၇ေတာင့္ခန္႕
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - တခဲ
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - အနည္းငယ္
- သံပုရာသီး - တျခမ္း
- ၾကက္ဥ -၂လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျပာင္းဖူးကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး ဓါးႏွင့္လွီးခ်ေပးထားပါ
- သေဘၤာသီးကို အခြခြာျပီး ေရေဆးကာ ျခစ္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ျခစ္ထားပါ
- သေဘၤာသီး ျခစ္ျပီးသားႏွင့္ မံုလာဥနီ ျခစ္ျပီးသားကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ေရေဆးထားပါ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္၀က္ျခမ္းထားပါ
- ပုဇြန္ေျခာက္ကို ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ကို ေရေဆးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာေႁခြျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္ဥကို က်က္ေအာင္ျပဳပ္ျပီး အခြံခြာထားကာ အေနေတာ္ စိတ္ေပးထားပါ
- က်န္လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ အရင္ဆံုး င႐ုတ္သီးေတာင့္ႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ရေအာင္ ထည့္ေထာင္းပါ
- ျပီးတာနဲ႕ထန္းလ်ွက္ခဲ မံုလာဥနီ သေဘၤာသီး ပဲသီးတို႕ကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ထားပါ
- ေထာင္းထားတာေတြကို သမေအာင္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆား ငံျပာရည္ႏွင့္ သံပုရာရည္တို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြထည့္ေထာင္းကာ ဇြန္းႏွင့္သမေအာင္ ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္တခုထဲထည့္ကာ ၾကက္ဥကို ထည့္ေပးျပီး ေျပာင္းဖူးေထာင္း ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment