ဒီေန႕ေတာ့ အိမ္႐ွင္မေတြ ဟင္းပြဲျပင္ရာမွာ အရည္ေသာက္ဆမ္း ဟင္းတစ္မယ္အတြက္ စိတ္မပူရေလေအာင္ မစားရတာ ၾကာျပီျဖစ္တဲ့ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါျပီ ထမင္းစားျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေလးျဖစ္လို႕တစ္ခါတေစ္ခါက္ေလာက္ေတာ့ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- မံုလာဥ - ငါးပင္
- ပဲသီး - ငါးေတာင့္
- မ်ွစ္ - ခပ္ေသးေသးႏွစ္ပင္ခန္႕
- ပန္းေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ႐ံုးပေတသီး - ၁၅ေတာင့္ခန္႕
- ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္၏ တစ္ဝက္
- ငရုတ္သီးမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- မန္က်ည္းသီးမွည္႔ အႏွစ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ပုဇြန္ထုတ္ - ၁၅ေကာင္ခန္႕
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- မံုလာဥျဖဴႏွင့္ မံုလာဥနီကို သင့္သလိုလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို ေရေဆးျပီး ေခါင္းျဖဳတ္၍ မလိုတာေတြဖယ္ကာ သန္႕စင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ညက္ေနေအာင္ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- ပဲသီးကို အညွာျဖတ္ျပီး ေရေဆးကာ အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- မ်ွစ္ႏွင့္ ပန္းေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
- ႐ံုးပေတသီးကို အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးျပီး တစ္ပိုင္းပိုင္းထားေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာအိုးထဲမွာ လွီးထားေသာ မံုလာဥမ်ား ပုဇြန္ထုတ္ နႏြင္းမွဳန္႕ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆီႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္းတို႕ကိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အရသာနယ္ျပီးပါက ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး အရင္ဆံုး ေရဆူေအာင္ တည္လိုက္ပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ အထက္ေအာက္ သမေအာင္ေမႊေပးျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ျပန္တည္ထားပါ
- မံုလာဥမ်ား ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ဆူကာ မံုလာဥမ်ား ႏူးလာပါက မန္က်ည္းသီးမွည့္ အႏွစ္ကိုထည့္ျပီး ေရကို တစ္မိနစ္ေလာက္ ထပ္ဆူေအာင္ထားလိုက္ပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ႐ံုးပေတးသီးကို ထည့္ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ ေလးမိနစ္ေလာက္ တည္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပး၍ နံနံပင္အုပ္ကာ အရသာျမည္းျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- မံုလာဥသီးစံု ခ်ဥ္ရည္ဟင္း အရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment