ဒီေန႕ေတာ့ ၀က္သားသံုးထပ္သားကို အအီေျပေအာင္ သရက္သီးေျခာက္နဲ႕ ဆီျပန္ခ်က္ပါမယ္ ၀က္သားသံုးထပ္သားကို ခ်က္ထားတာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ဆီကို နည္းနည္းဘဲ ထည့္ခ်က္ပါမယ္ ထမင္းစားလို႕ျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတစ္မ်ဳိးျဖစ္လို႕အရမ္းကို လြယ္ကူတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၀က္သားအရသာနယ္ရန္)
- ၀က္သား သံုးထပ္သား - 500 g ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- ပဲငံၿပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ အားလံုးတို႕ကို ၀က္သားထဲထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားပါ။
ဟင္းခ်က္ရန္ လိုေသာပစၥည္းမ်ား
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ၾကက္သြန္ၿဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - ခပ္ႀကီးႀကီး တစ္ဥ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- သရက္သီးေျခာက္ - အနည္းငယ္ အခ်ဥ္အရသာအတြက္ ခ်င့္ခ်ိန္ျပီး ထည့္ေပးပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားႏွင္႔ ဟင္းခ်က္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- သရက္သီးေျခာက္ကို ဟင္းမခ်က္ခင္ တနာရီေလာက္က ႀကိဳျပီးေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ၿဖဴ နီ ခ်င္းေထာင္းတို႔ကို ေမႊးလာတဲ႔ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကိုထဲ႔ၿပီး ဆီသတ္ေပးပါ
- ၀က္သားအသားမ်ား မာက်စ္လာတဲ႔ထိ သံုးမိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- အသားမ်ားမာလာမွ ေရစိမ္ထားေသာ သရက္သီးေျခာက္ႏွင့္ ေရကိုၿမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ဆက္တည္ေပးပါ
- သရက္သီးေျခာက္မ်ား ႏူးျပီးေက်လာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရမခမ္းခင္ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ေရခမ္းၿပီး ဆီၿပန္လာပါက သရက္သီး ခ်ဥ္ျဖံဳ႕ျဖံဳ႕ အရသာနဲ႕ အအီေျပ ၀က္သားအခ်ဥ္ဆီျပန္ဟင္းကို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment