Monday, 8 May 2017

ဝက်ခေါက်သုပ်



၀က္သားတန္းေရာက္ေတာ့ ၀ယ္မွာကေတာ့ ၀က္သားပါဘဲ ဒါေပမဲ့လဲ ၀က္ေခါက္ေတြပါ ျမင္ရျပန္ေရာ ဒီေတာ့လဲ မေနႏိူင္ မထိုင္ႏိူင္ ၀ယ္လာျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားဖို႔ ျပင္ဆင္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းလို႕ ၀က္ေခါက္သုပ္နည္း ျပင္ဆင္ပံုေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၀က္ေခါက္ - 250 g
  2. ကရေ၀း႐ြက္ - သံုး႐ြက္
  3. ဖာလာေစ႔ - ႏွစ္ေစ့
  4. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  5. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  6. ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  8. ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
  9. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  10. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  11. သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  12. င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  13. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း


၀က္ေခါက္ျပဳပ္ရန္

  • ၀က္ေခါက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းေပးပါ
  • ပိုင္းထားေသာ ၀က္ေခါက္မ်ားကို ဆားႏွင့္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားေသာ ၀က္ေခါက္ ကရေ၀း႐ြက္ႏွင့္ဖာလာထည့္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး မိနစ္သံုးဆယ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရေဆးခ်ျပီး အေအးခံထားျပီး အေနေတာ္ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ

ျပင္ဆင္ပံု

  • ၾကက္သြန္နီကို ခပ္အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးျပီး ေရေတစ္ထပ္ႏွင္႔ ထပ္ေဆးထားပါ
  • သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ၀က္ေခါက္လွီးျပီးသားကို ျပင္ထားပါ
  • လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  • ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ လွီးထားေသာ ၀က္ေခါက္မ်ား ၾကက္သြန္  ေဂၚဖီ င႐ုတ္သီးစိမ္း သခြားသီး အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ၀က္ေခါက္ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment