၀က္သားတန္းေရာက္ေတာ့ ၀ယ္မွာကေတာ့ ၀က္သားပါဘဲ ဒါေပမဲ့လဲ ၀က္ေခါက္ေတြပါ ျမင္ရျပန္ေရာ ဒီေတာ့လဲ မေနႏိူင္ မထိုင္ႏိူင္ ၀ယ္လာျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားဖို႔ ျပင္ဆင္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ လိုက္ဖက္လြန္းလို႕ ၀က္ေခါက္သုပ္နည္း ျပင္ဆင္ပံုေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၀က္ေခါက္ - 250 g
- ကရေ၀း႐ြက္ - သံုး႐ြက္
- ဖာလာေစ႔ - ႏွစ္ေစ့
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
၀က္ေခါက္ျပဳပ္ရန္
- ၀က္ေခါက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းေပးပါ
- ပိုင္းထားေသာ ၀က္ေခါက္မ်ားကို ဆားႏွင့္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ထားေသာ ၀က္ေခါက္ ကရေ၀း႐ြက္ႏွင့္ဖာလာထည့္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး မိနစ္သံုးဆယ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရေဆးခ်ျပီး အေအးခံထားျပီး အေနေတာ္ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို ခပ္အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပါးပါးလွီးျပီး ေရေတစ္ထပ္ႏွင္႔ ထပ္ေဆးထားပါ
- သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ၀က္ေခါက္လွီးျပီးသားကို ျပင္ထားပါ
- လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ လွီးထားေသာ ၀က္ေခါက္မ်ား ၾကက္သြန္ ေဂၚဖီ င႐ုတ္သီးစိမ္း သခြားသီး အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ၀က္ေခါက္ ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment