Wednesday, 24 May 2017

ပဲပုတ္ေစ့ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္


တစ္ပါတ္မွ တစ္ခါသာ ရတတ္တဲ့ ကန္စြန္း႐ြက္ကို ပဲပုတ္ေစ့ေလးထည့္ျပီး အစပ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ေလး စားမယ္ဆိုရင္လဲ အဆင္ေျပတဲ့ ဟင္းတမစ္ယ္ျဖစ္လို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကန္စြန္း႐ြက္ - လက္တဆုတ္စာ တစ္စည္း
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  3. ပဲပုတ္ေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  5. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  8. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
  9. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကန္စြန္း႐ြက္ အပင္ရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို ဖယ္ျပစ္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  3. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး လွီးထားပါ
  4. ပဲပုတ္ေစ့ႏွင့္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
  5. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  6. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားကိုအရင္ဆံုး ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ျပီး င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  8. ျပီးတာနဲ႕ ကန္စြန္း႐ြက္မ်ား ထည့္ျပီးတာနဲ႕ ပဲပုတ္ေစ့ ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
  9. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး ပူေနတုန္းေလး ပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment