ဒီေန႔ေတာ႔ ခရမ္းသီးကို မီးဖုတ္ကာ သတ္သတ္လြတ္ေလး သုပ္ပါတယ္ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြအတြက္ အရမ္းကို လြယ္ကူျမန္ဆန္ကာ စားလို႕ေကာင္းလြန္းျပီး ထမင္းကို ျမိန္ေစတဲ႔အတြက္ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - သံုးမႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပဲငံျပာရည္ အက်ဲ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို မိုက္ခ႐ိုေ၀့သံုး ဇလံုထဲမွာထည့္ျပီး အဖံုးခပ္ဟဟအုပ္၍ မိုက္ခ႐ိုေ၀့ မီးဖိုထဲ ထည္႔ေပးကာ ၄မိနစ္ခန္႕ ဖုတ္ေပးပါ
- မီးေသြးမီးဖို သံုးပါက မီးေသြးမီးေပၚတင္ျပီး အျပင္ခြံ ကြ်မ္းတဲ့အထိ က်က္ေအာင္ ဖုတ္ေပးပါ
- မီးဖုတ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ ေရထည့္ျပီး အခြံခြာထားကာ ခရမ္းသီးမွ ထြက္ေသာ အေစးမ်ား ထြက္ေအာင္ေဆး၍ ေရစစ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အရသာ မ်ွတေအာင္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးျပီး အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ပဲဆီႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းနံ႕ သင္းပ်ံ႕ေနေသာ ခရမ္းသီး မီးဖုတ္သုပ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတစ္မယ္ ျပင္ေပးႏိူင္သလို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment