ဒီေန႕ေတာ့ မံုလာဥ မံုလာဥနီ ပဲသီး င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကိုေရာျပီး အခ်ဥ္တည္ထားတဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္ အခ်ဥ္တည္နည္းေလးမို႕လို႕ အဆင္ေျပရင္ အခ်ဥ္ထည့္ျပီး စားေစခ်င္ပါတယ္။
ဟင္းခ်က္တာ စိတ္၀င္စားၾကတဲ့ သမီးငယ္ေလးေတြက အန္တီေရ သမီးကို ဘာလုပ္နည္းေလ ေျပာျပအံုးဆိုတိုင္း ကိုယ္မလုပ္ဖူးေသးတဲ့ နည္းေလးေတြဆိုရင္ ကိုယ့္ဘာသာကို အရင္ဆံုး ယူက်ဳ႕ကို ၀င္ၾကည့္ျပီး စမ္းသပ္ရပါတယ္ အစဥ္ေျပျပီ ဆိုေတာ့မွ သူတို႕ကို လုပ္နည္းေလး ေျပာျပရပါတယ္။
ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ သူတို႕လာေမးသမ်ွ ကိုယ္လဲလက္ေတြ႕ လုပ္ရတာဆိုေတာ့ အသိပညာေတြ တိုးရလို႕ ေပ်ာ္စရာပါဘဲ ဒီတခါေတာ့ တို႕စရာ အခ်ဥ္တည္နည္း တမ်ဳိးက မာမာ့အတြက္လဲ အစဥ္ေျပျပီး တို႕စရာ အရမ္းႀကိဳက္တဲ့သူမို႕ ထမင္းကို ငါးပိရည္ စပ္စပ္ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕ နယ္ဖတ္ျပီး စားလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုံလာဥျဖဴ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ - ၅ေတာင့္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဗနီကာ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း ( အခ်ဥ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ေပးပါ)
- ေရက်က္ေအး - လက္ဖက္ရည္အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၃လံုး (ေရကိုက်ဳိျပီး အေအးခံထားပါ )
- အခ်ဥ္တည္ရန္ ပုလင္းသန္႕သန္႕ - တစ္လံုး
အခ်ဥ္တည္ပံု
- ပ်ားရည္ ဗနီကာ ဆား သၾကား ေရက်က္ေအးတို႕ကို သမေအာင္ ေရာေမႊကာ အခ်ဥ္အတြက္ အရသာ စပ္ေပးပါ
- ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရေဆးျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္း လွီးထားပါ
- မံုလာဥကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပန္းပြင့္ပံုေဖာ္ကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဖန္ပုလင္းကို ေရေဆးျပီး အေျခာက္ခံထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ လွီးထားေသာ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အခ်ဥ္တည္ရန္ ပုလင္းထဲသို႕ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး အရသာ စပ္ထားေသာ အခ်ဥ္ရည္ကို ျမဳပ္ေအာင္ေလာင္းထည့္ေပးပါ
- စပ္ထားေသာ အခ်ဥ္ရည္ထည့္စဥ္ အသီးအ႐ြက္မ်ား မျမဳပ္ပါက ေရက်က္ေအးႏွင့္ ျမဳပ္ေအာင္ ေလာင္းထည့္ေပးပါ
- မနက္ပိုင္း အခ်ဥ္တည္ျပီး ညေန (သို႕မဟုတ္) ေနာက္ေန႕ဆိုရင္ စားလို႕ရပါျပီ
- တခါထဲ မကုန္ပါက ရက္ၾကာၾကာ ထားျပီးစားႏိူင္ေအာင္ ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာ ထားျပီးစားႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment