ဒီေန႕ေတာ့ မေန႔က ဝယ္လာျပီး ျပဳပ္ထားတဲ႔ အမဲႏွစ္လံုး ျပဳပ္ျပီးသားကို ဘယ္လိုလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲလို႔ ေတြးေနရင္းက ေနာက္ဆံုးေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားဖို႕ ျပင္ဆင္မိတာေၾကာင့္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အမဲႏွစ္လံုး - 350 g
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕(အမဲႏွစ္လံုးျပဳပ္ရန္)
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္(အမဲႏွစ္လံုးျပဳပ္ရန္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (အမဲႏွစ္လံုးျပဳပ္ရန္)
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (အမဲႏွစ္လံုးျပဳပ္ရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၇လံုးခန္႕
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
အမဲႏွစ္လံုးျပဳပ္ရန္
- အမဲႏွစ္လံုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ ဆား ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ႏွင့္နယ္၍ ခ်င္းကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီးထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္နယ္၍ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ။
- ေရခမ္းပါက အေအးခံထားျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခံခြြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ။
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ။
- သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လီွးထားပါ။
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ခပ္ေသးေသးေလးေတြ ျခစ္ထားပါ။
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ။
- အမဲႏွစ္လံုးကို ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ။
- လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ။
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ အမဲႏွစ္လံုးမ်ား ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေဂၚဖီ င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ သခြားသီး အခ်ဳိမွဳန္႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီး င႐ုတ္ဆီအခ်ဥ္ ငံျပာရည္တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ။
- အရသာ နယ္ေပးျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ အမဲႏွစ္လံုး ခ်ဥ္ငံစပ္အသုပ္ကို စားပြဲျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment