ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းေျပ စားႏိူင္ဖို႕ ပန္းသီးစိမ္း လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြကို ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ေထာင္းထားပါတယ္ မိတ္ေဆြေတြနဲ႕ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါး စားႏိူင္ေအာင္ ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အစိမ္းေရာင္ ပန္းသီး - အေနေတာ္ ၂လံုး
- သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီးအေလွာ္မွဳန္႕ - စားႏိူင္သေလာက္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပန္သီးကို ေရေဆးျပီး ဓါးျပတ္ျပတ္ႏွင့္ တစ္လံုးလံုးကို လိုက္ေပါက္ေပးပါ
- ပန္းသီးတစ္လံုးလံုး အျပည့္လိုက္ေပါက္ျပီးတာနဲ႕ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးခ်ေပးပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ဇလံု သို႕မဟုတ္ င႐ုတ္ဆံုႀကီးႀကီးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကိုထည့္ျပီး ခပ္ဖြဖြ ေထာင္းေပးပါ
- အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ သမသြားေအာင္ ခပ္ဖြဖြေလး ေထာင္းေပးရင္ ရပါျပီ
- ေထာင္းျပီးတာနဲ႕ အရသာ သမသြားေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ေမႊေပးပါ
- ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ေပးျပီး ခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာပါ၀င္တဲ့ ပန္းသီးစိမ္ေထာင္းေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment