ဒီတခါေတာ့ ယိုးဒယားသီး သေဘၤာသီးေထာင္း စစ္စစ္ေလး ေထာင္းပါတယ္ အာေတြလ်ွာေတြ ဂြ်မ္းထိုးသြားေလာက္ေအာင္ စပ္လြန္းလို႕ အစပ္ႀကိဳက္တဲ့ သူေတြအတြက္ အဆင္ေျပတဲ့ အသုပ္ေလးျဖစ္လို႕ သုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ ၂၀ခန္႕
- ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့၂၀ခန္႕
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္ခန္႕ (အစပ္ႀကိဳက္လ်ွင္ ပိုထည့္ပါ)
- ထန္းလ်ွက္ခဲ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ ၃ခဲ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၄မႊာ
- ငံျပာရည္အေနာက္ -၂မ်ဳိး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ပဲေတာင့္႐ွည္ - ၃ေတာင့္
- ခ်ယ္ရီရမ္းခ်ဥ္သီး - ၁၀လံုးခန္႕
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္း
ျပင္ဆင္ပံု
- သေဘၤာသီးကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ ရေအာင္ျခစ္ထားပါ
- ျခစ္ျပီးေသာ သေဘၤာသီးမ်ားကို သေဘၤာသီး အစိမ္းနံ႕မနံေအာင္ ေရမ်ားမ်ားနဲ႕ ေဆးျပီးေရစစ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး တစ္၀က္စီ ျခမ္းထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ဖယ္ထားပါ
- င႐ုတ္ဆံု ခပ္ႀကီးႀကီးထဲမွာ င႐ုတ္သီးအေျခာက္ႏွင့္ ပုဇြန္ေျခာက္ကို မညက္တစ္ညက္ ထည့္ေထာင္းပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး မညက္တစ္ညက္ ေရာေထာင္းပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တစ္ညက္ ေရာေထာင္းပါ
- ထန္းလ်ွက္ခဲကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းျပီးမွ သေဘၤာသီးကို ထည့္ေထာင္းပါ
- ေထာင္းေသာ က်ည္ေပြ႕ေပၚ မူတည္ျပီး သေဘၤာသီးကို ၾကည့္ေထာင္းပါ
- ေက်ာက္က်ည္ေပြ႕ဆိုပါက ၁၀ခ်က္ အခ်က္၁၂ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းရင္ရျပီး သစ္သားက်ည္ေပြ႕ဆိုပါက အခ်က္ ၃၀ ေလာက္ေထာင္းေပးမွ အရသာ၀င္ပါတယ္
- သေဘၤာသီး ေထာင္းတယ္ဆိုေပမဲ့ အရမ္းညက္ေနေအာင္ ေထာင္းစရာမလိုဘဲ ခပ္ဖြဖြေထာင္းလိုက္ ဇြန္းနဲ႕ေမႊလိုက္ လုပ္ေပးရပါတယ္
- ေထာင္းေနစဥ္ သံပုရာရည္ ညွစ္ထည့္ျပီး ပံုတြင္ျပထားေသာ ငါးငံျပာရည္၂မ်ဳိးကို ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းသာသာစီႏွင့္ ဆားပါ ထည့္ေပးပါ
- သေဘၤာသီး ေထာင္းျပီးပါက ပဲေတာင့္႐ွည္႐ွိရင္ ခ်ဳိးထည့္ျပီး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလဲထည့္ျပီး ၅ခ်က္ေလာက္ ေထာင္းေပးျပီးရင္ ဇြန္းႏွင့္ သမေအာင္နယ္ေပျပီး႐င္ ရပါျပီ
- စားပြဲျပင္တဲ့အခါ ပန္းကန္ထဲသို႕ င႐ုတ္ဆံုကိုမျပီး အရည္မ်ားေရာ အဖတ္မ်ားပါ သြန္ခ်ျပီး ေျမပဲေထာင္း ျဖဴးေပးကာ ျပင္ဆင္ရပါမယ္
- စပ္စပ္ေမႊးေမႊး ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္းေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment