Saturday, 13 May 2017

ပိန်းရိုးကြော်ချက်







မေန႕က ေအး႐ွန္းဆိုင္သြားတာ ပိန္း႐ိုးေလးေတြ ရလာခဲ့တယ္ တစ္စည္းကို $1.80 ဆိုေတာ့ ၀ယ္ရင္ေကာင္း မ၀ယ္ရင္ေကာင္းနဲ႕ ေနာက္ဆံုးေတာ့ စားခ်င္လြန္း အားႀကီးတာနဲ႕ ၀ယ္လာခဲ့မိတယ္။

အိမ္ေရာက္ေရာက္ခ်င္း သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းရည္ေသာက္ဆမ္းေလး ခ်က္လိုက္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္စြာ ခ်က္ႏိူင္တာမို႕လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပိန္း႐ိုး - ၆ေခ်ာင္း
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  3. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
  5. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  8. ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ပိန္းရိုးေဆးရန္)

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပိန္း႐ိုးကို အရင္ဆံုး အေၾကာသင္ေပးပါ
  • အေၾကာသင္ျပီးတာနဲ႕ လက္၂ဆစ္ေလာက္ အတံုးေလးေတြ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲထည္႔ျပီး ဆားႏွင္႔နယ္ေပးပါ
  • ပိန္းရိုးအထဲမွ အရည္မ်ား ထြက္လာတာနဲ႔ ေရသံုးထပ္ေလာက္ႏွင္႔ ေဆးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ထည္႔ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ပထမဆံုး လံုးရည္နဲ႕တင္ ပိန္း႐ိုးက ႏူးလာပါတယ္
  • အိုးမကပ္ေစရန္ သတိထားေပးျပီး လံုးရည္မခမ္းခင္ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္ ပြက္ပြက္ဆူျပီ ဆိုတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ပိန္း႐ိုးအရည္ေသာက္ဆမ္း သတ္သတ္လြတ္ဟင္းကို ပူပူလူလူေလး ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ တခ်ဳိ႕က ပိန္း႐ိုးကိုင္လ်ွင္ ယားတတ္ပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ လက္အိတ္ႏွင့္ကိုင္ေပးျပီး ဆားနဲ႔နယ္ေဆးျပီးမွ ခ်က္ျပီးစားရင္ေတာ့ မယားေတာ့ပါ။

No comments:

Post a Comment