ကပ္သပိုးငါးေလးေတြရေတာ့ င႐ုတ္သီး စပ္က်ဥ္းနဲ႕ ေရခ်ဳိေသာက္ဆမ္းဟင္းေလး ခ်က္မိသြားခဲ့တယ္ ကပ္သပိုးငါးအသားက အရမ္းႏုေလေတာ့ ခ်က္တဲ့အခါမွာ သတိထားျပီး ခ်က္ရတာမို႕လို႕ မာမာခ်က္တဲ့နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကပ္သပိုး - 400 gm
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္တဆစ္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- ဆီ ထမင္းစားဇြန္း - သံုးဇြန္းသာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ငါးကိုအရင္ဆံုး ေဘးအေတာင္မ်ားခုတ္ ဗိုက္ခြဲျပီး မလိုတာေတြထုတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ ငါးကိုထဲ့ေပးပါ
- ငါးထဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ႏွင့္ငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာထဲ့ေပးပါ
- နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု ထဲ့ေပးပါ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ ထည့္ေပးပါ
- အားလံုးထဲ့ျပီးပါက ငါးကိုအရသာ၀င္ေစရန္ နယ္ေပးပါ
ဟင္းခ်က္ရန္
- ဆီကိုအရင္ဆံုးအပူေပးပါ
- ဆီပူလာမွ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုအရင္ဆံုးထဲ့ျပီးတာနဲ႕ေထာင္းထားေသာ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္မ်ား ထဲ့ေမႊပါ
- တမိနစ္ေလာက္ေမႊျပီးတာနဲ႕င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ကိုထဲ့ျပီး မိနစ္၀က္ေလာက္ေမႊေပးပါ
- င႐ုတ္သီးဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာျပီဆိုတာနဲ႕ ငါးအရသာနယ္ကို ထဲ့ျပီးေမႊေပးပါ
- ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္းတဇြန္းထဲ့ျပီး ငါးအသားမ်ား ေက်မသြားေစရန္ ဟင္းအိုးကိုအရသာညီေအာင္ သာသာေလး လွဳပ္ေပးပါ
- ငါးအသားမ်ား မာျပီးတင္းသြားမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး အဖံုးအုပ္တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ မီးပိတ္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment