Saturday, 1 October 2016

သာခွေယိုင်







ဒီေန႕ေတာ့ ေန႕လည္ေန႕ခင္း ဘာေလးလုပ္စားရမလဲ စဥ္းစားရင္းက အုန္းႏို႕ေလး အဆင္သင့္ ႐ွိေနတာနဲ႕ သာေခြယိုင္ေလး လုပ္စားျဖစ္ခဲ့ၾကပါတယ္။

အိမ္မွာလုပ္တဲ႔ အိမ္လုပ္သရည္စာ အလြယ္လုပ္နည္းေလးျဖစ္လို႕ စားခ်င္စိတ္ ေပၚတဲ့အခါ လုပ္စားႏိူင္ေအာင္ မေလး႐ွား သာေခြယိုင္ မာမာျပင္ဆင္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၂ပြဲစာ)

  1. ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ဇြန္း
  2. အုန္းႏို႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
  3. Rock Sugar - 140 g
  4. Palm Sugar - 60 g
  5. ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ - ၂႐ြက္
  6. ေရ - 1600 ml

ျပင္ဆင္ပံု
  • ေကာက္ညွင္းငခ်ိတ္ဆန္ ေရ rock sugar,palm sugar ,ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ႏွင္႔ အုန္းႏို႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
  • ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး ၂ပိုင္းပိုင္းကာ ထံုးထားပါ
  • ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရေဆးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္တာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရ ေကာက္ညွင္းဆန္ rock sugar, palm sugar ဆြမ္းေမႊး႐ြက္တို႕ကိုထည့္ျပီး မိနစ္၃၀ခန္႕ တည္ေပးပါ
  • မိနစ္၃၀ခန္႕ တည္ျပီးတာနဲ႕ မီးပိတ္ေပးပါ
  • တေယာက္စာအတြက္ အဖတ္ႏွင့္ အရည္ကို ပန္းကန္လံုးေလးထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး အေပၚမွ အုန္းႏို႕ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲစာ ဆမ္းေပးကာ မေလး႐ွား သာေခြယိုင္ စိမ့္စိမ့္ေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a comment