အရည္ေသာက္ ဟင္းတမယ္အတြက္ ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားမိတိုင္း ကိုယ္စားေနက် မဟုတ္တဲ့ အသီးအႏွံေတြ ၾကားထဲမွာ ခ်ာခ်ာလည္ခဲ့ရေပမဲ့ ဒီေန႕ေတာ့ ဗူးသီးေၾကာ္ခ်က္လိုဘဲ စားလို႕ေကာင္းေစတဲ့ Zuchini ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- Zuchini - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- Zuchiniကို ထိပ္ႏွစ္ဖက္ျဖတ္ျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးမွ ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းတယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ Zuchiniကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- Zuchiniကို ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲႏွင့္ ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူျပီး Zuchini ႏူးအိလာတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ငါးငပိခ်က္ တို႕စရာႏွင့္ အသားလံုးေၾကာ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment