ကန္စြန္းဥ စားသုးံျခင္းျဖင့္ အျမင္အာရုံ ဆုံးရႈံးမႈ မျဖစ္ရေလေအာင္ ကူညီေပးျပီး
က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီညြတ္တဲ့အတြက္ ကန္စြန္းဥကို မၾကာမၾကာ စားေပးသင့္တယ္လို႕ ဆိုၾကပါတယ္
။
ကန္စြန္းဥကို စားသံုးျခင္းေၾကာင့္ ကန္စြန္းဥမွာ ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ေရာက္သြားတဲ့အခါ ဗီတာမင္ A အျဖစ္သုိ႔ ေျပာင္းလဲေပးတဲ့ beta-carotene ပမာဏေျမာက္မ်ားစြာ ပါရိွပါတယ္လို႕လဲ ဆိုၾကပါတယ္ ကန္စြန္းဥက အမွ်င္ဓာတ္ အရင္းအျမစ္ေကာင္းကာ ပုံမွန္အရြယ္အစားရိွတဲ့ ကန္စြန္းဥ တလုံးစားျခင္းက အမွ်င္ဓာတ္ ၄ ဂရမ္ ရရိွေစတယ္လို႕ ဆိုၾကျပန္ပါတယ္။
အျမင္အာရုံ ဆုံးရႈံးမႈကို ကာကြယ္ေပးတဲ့အျပင္ ဗီတာမင္ A က ကုိယ္ခံအားစနစ္ တုိးျမင့္ေစႏုိင္ျပီး မ်က္စိနဲ႔ အရိုးေတြ ပိုမိုျပီး က်န္းမာေစႏုိင္ပါတယ္လို႕လဲ ေျပာၾကျပန္တဲ့အတြက္ ကန္စြန္းဥကို နည္းမ်ဳိးစံုလုပ္ျပီး စားသံုးေပးသင့္တဲ့အတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ ငခ်ိတ္ကန္စြန္း ကန္စြန္းဥေပါင္းနည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ကန္စြန္းဥ - ခပ္ႀကီးႀကီး တလံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ပဲဆီ- ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္းခန္႕
ျပင္ဆင္ပံု
- ကစြန္းဥကို အခြံခြာျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးပါ
- ေရေဆးထားေသာ ကန္စႊန္းဥကို ပံုပါအတိုင္း အကြင္းလိုက္ လွီးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ကန္စြန္းဥမ်ားကို ေပါင္းအိုးဇကာထဲမွာ စီျပီးထည့္ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးထဲကို ေရတ၀က္သာသာေလာက္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံေရအိုး ပြက္ပြက္ဆူလာပါက ကန္စြန္းဥထည့္ထားေသာ ေပါင္းအိုးဇကာကို ေရေႏြးအိုးေပၚတင္ျပီး ေပါင္းေပးပါ
- ကန္စြန္းဥ အမ်ဳိးအစားေပၚမူတည္ျပီး ေပါင္းခ်ိန္မတူႏိူင္တဲ့အတြက္ အနည္းဆံုး မိနစ္၂၀ေလာက္ ေပါင္းေပးျပီးပါက ကန္စြန္းဥကို ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင့္ ထိုးထိုးၾကည့္ေပးပါ
- ကန္စြန္းဥအသား ေပ်ာ့အိလာပါက မီးပိတ္ထားျပီး လက္က်န္အပူ႐ွိန္ႏွင့္ မီးဖိုေပၚမွာ တင္ထားေပးပါ
- ကန္စြန္းဥအသား မေပ်ာ့ေသးဘဲ မာဆတ္ဆတ္ျဖစ္ေနပါက ေပ်ာ့လာတဲ့အထိ ေပါင္းေပးပါ
- ပန္းကန္ခပ္ေသးေသး တခုထဲမွာ ဆီႏွင့္ဆားထည့္ျပီး ကန္စြန္းဥေပါင္းႏွင့္တို႕ကာ စားႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment