Saturday 15 October 2016

ဆယ်လ်မွန်ငါးကင်








အလုပ္မအားတဲ့ ရက္ေတြဆို အျမန္ဟင္းေလးေတြ ခ်က္ျဖစ္တာ မ်ားပါတယ္ ဒီတခါေတာ့ လြယ္ကူ ျမန္ဆန္ ဆယ္လ္မြန္ငါးနဲ႕ ေဘဘီမုန္႕ညွင္းေလးေတြကို ကင္စားျဖစ္လို႕ ကင္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ကင္တယ္လို႕ အလြယ္ေျပာေပမဲ့ တကယ္တမ္းၾကေတာ့ အိုးပူတိုက္႐ံု သက္သက္ပါဘဲရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဆယ္လ္မြန္ငါး - အေနေတာ္ တစ္တံုး
  2. ဆား - အနည္းငယ္
  3. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  4. ေဘဘီမုန္႕ညွင္း - တစ္ပင္ခန္႕
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  • ငါးကိုေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေဘဘီမုန္႕ညွင္ပင္ကိုလဲ ေရေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  • ေရစစ္ထားေသာငါးကို ဆား င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕တို႕ျဖင့္ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
  • အသားငါးကင္ေသာ အကင္အိုးကို အသံုးမျပဳပါက ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာပါက ဆီထည့္ျပီး မီးကိုအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ျပီးမွ အရသာနယ္ထားေသာငါးကို အရည္ခြံဘက္မွ စျပီးထည့္ေပးပါ
  • ငါးရဲ႕အရည္ခြံဖက္ကို ၃မိနစ္ေလာက္ ကင္ေပးျပီးမွ ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ဆက္ကင္ပါ
  • အသားဖက္အျခမ္းကို ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ဘဲ ကင္ေပးပါ
  • ငါးအသား က်က္ျပီဆိုတာနဲ႕ ေရစစ္ထားေသာ ေဘဘီမုန္႕ညွင္းပင္ကို တခုခ်င္းဖဲ့ေပးကာ ငါးကင္အိုးထဲထည့္ေပးျပီး တမိနစ္ သာသာေလာက္ လွိမ့္ေပးပါ
  • အ႐ြက္မ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ဆယ္လ္မြန္ငါးကင္ႏွင့္ ေဘဘီမုန္႕ညွင္းကင္ ေမႊးေမႊးေလးကို ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment