Saturday 8 October 2016

ၾကက္အသည္း ဆီျပန္ဟင္း


ၾကက္အသည္းေတြ ၀ယ္ထားျပီး သုပ္စားရင္ ေကာင္းမလား ျပဳပ္ျပီးအခ်ဥ္ေလးနဲ႕စားရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားရင္းက ဆီျပန္ေလးဘဲ ခ်က္ျဖစ္သြားပါေတာ့တယ္ ၾကက္အသည္းက မခ်က္တတ္ရင္ အင္မတန္ ညွီတဲ့အတြက္ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ မ်ားမ်ားမ်ားသံုးဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္ ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ၾကက္အသည္း - 500g
  • ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး 
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  • ေလးညွင္း - တပြင့္
  • ဖာလာေစ့ - တခု
  • စမံုစပါး - ၁၀ေစ့ခန္႕
  • ကရေ၀း႐ြက္ - တ႐ြက္
  • ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
  • စပါးလင္ - တလက္မခန္႕
  • ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - ၃ခက္ခန္႕
  • မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (ဆီသတ္ရန္ႏွင့္ ၾကက္အသည္း အရသာနယ္႐ာတြင္ တ၀က္စီ ခြဲသံုးပါ)
  • ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
  • င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္အသည္းကို ၾကက္အသည္းႏွင့္ကပ္ေနေသာ သည္းေျခအိတ္ကိုထုတ္ျပီး ေရေဆးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ စမံုစပါး ခ်င္း စပါးလင္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ တို႕ကို ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးေထာင္းထားေသာ အႏွစ္မ်ားႏွင့္အတူ ကရေ၀း႐ြက္ ေလးညွင္းပြင့္ႏွင့္ ဖာလာေစ့ကိုထည့္ကာ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • ဆီသတ္ေနစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းကာနီးအထိ မၾကာ မၾကာ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
  • အရည္မ်ား ခမ္းျပီး ၾကက္အသည္းမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
  • ဆီျပန္ကာနီး ေရနည္းနည္းက်န္ခ်ိန္မွာပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ႏွင့္  မဆလာအုပ္ျပီး အရသာျမည္းပါ
  • အရသာကို လိုအပ္သလို ျပင္ေပးျပီး ဆီျပန္လာပါက ၾကက္အသည္း ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment