ၾကက္အသည္းေတြ ၀ယ္ထားျပီး သုပ္စားရင္ ေကာင္းမလား ျပဳပ္ျပီးအခ်ဥ္ေလးနဲ႕စားရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားရင္းက ဆီျပန္ေလးဘဲ ခ်က္ျဖစ္သြားပါေတာ့တယ္ ၾကက္အသည္းက မခ်က္တတ္ရင္ အင္မတန္ ညွီတဲ့အတြက္ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ မ်ားမ်ားမ်ားသံုးဖို႕ေတာ့ လိုပါတယ္ ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္အသည္း - 500g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ေလးညွင္း - တပြင့္
- ဖာလာေစ့ - တခု
- စမံုစပါး - ၁၀ေစ့ခန္႕
- ကရေ၀း႐ြက္ - တ႐ြက္
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ခန္႕
- စပါးလင္ - တလက္မခန္႕
- ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ - ၃ခက္ခန္႕
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (ဆီသတ္ရန္ႏွင့္ ၾကက္အသည္း အရသာနယ္႐ာတြင္ တ၀က္စီ ခြဲသံုးပါ)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းေမာက္ေမာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္အသည္းကို ၾကက္အသည္းႏွင့္ကပ္ေနေသာ သည္းေျခအိတ္ကိုထုတ္ျပီး ေရေဆးေပးပါ
- ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ စမံုစပါး ခ်င္း စပါးလင္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ တို႕ကို ေရာျပီး ေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ ဆီကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးေထာင္းထားေသာ အႏွစ္မ်ားႏွင့္အတူ ကရေ၀း႐ြက္ ေလးညွင္းပြင့္ႏွင့္ ဖာလာေစ့ကိုထည့္ကာ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္အသည္းကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား ခမ္းကာနီးအထိ မၾကာ မၾကာ အိုးကိုလွဳပ္ေပးပါ
- အရည္မ်ား ခမ္းျပီး ၾကက္အသည္းမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ဆီျပန္ကာနီး ေရနည္းနည္းက်န္ခ်ိန္မွာပ်ဥ္းေတာ္သိမ္း႐ြက္ႏွင့္ မဆလာအုပ္ျပီး အရသာျမည္းပါ
- အရသာကို လိုအပ္သလို ျပင္ေပးျပီး ဆီျပန္လာပါက ၾကက္အသည္း ဆီျပန္ဟင္း ေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment