Wednesday, 5 October 2016

မုန့်ဖတ်သုပ်


အခုတစ္ေလာ စိတ္ပင္ပန္း လူပင္ပန္းနဲ႕ ထမင္းစားခ်င္စိတ္ေတြလဲ ေပ်ာက္သလိုလို ဆိုေတာ့ကာ အသုပ္ေလးကို  ဟင္းခါးပူပူေလးခ်က္လို႕ အသုပ္စံုေလးေတြဘဲ စားခ်င္ေနမိတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီတစ္ခါေတာ့ မုန္႕ဖတ္ကို ခပ္စပ္စပ္ေလးသုပ္ျပီး စားဖို႕ျပင္ဆင္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  1. မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ - 500 g
  2. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  3. ပဲအက်က္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  4. င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  5. ပူဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - လိုသေလာက္
  6. အရသာမွဳန္႕ - လိုသေလာက္
  7. ၾကက္သြန္ျဖဴ  ဆီခ်က္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
  8. မက်ည္းသီးအမွည့္ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္းစာ
  9. ငါးငံျပာရည္ - လိုသေလာက္
  10. နံနံပင္ - လိုသေလာက္
  11. ၾကက္သြန္ျဖဴ  - လိုသေလာက္
  12. ေဂၚဖီ - အရြက္ၾကီးၾကီး သံုးရြက္ (ဟင္းခါးခ်က္ရန္)
  13. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ဟင္းခါးခ်က္ရန္)
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ ခ်က္ရန္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကိုထည့္ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ့ပလိုက္ျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေမႊပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ား အ၀ါေရာင္သန္းလာျပီး ႂကြတ္လာတာနဲ႕ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည့္ထားပါ
  • ဆီခ်က္ကိုလဲ အေအးခံထားျပီးမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္မ်ာႏွင္႔ ေရာေပးပါ

အသုပ္ပြဲျပင္ရန္ လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
  • ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
  • မန္က်ည္းသီးမွည္႔ကို ေရေဆးျပီး ေရေႏြးပူပူမွာ စိမ္ထားပါ
  • ဆီခ်က္
  • ငံျပာရည္
  • ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕
  • ပဲအက်က္မွဳန္႕
  • င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕
  • ၾကက္သားမွဳန္႕

ဟင္းခါးခ်က္ရန္
  • ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ ၂လံုးစာထဲ ပုဇြန္ေျခာက္ ၇ေကာင္ေလာက္ကို ေထာင္းျပီးထည့္ပါ
  • ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ပါ
  • ေရဆူလာပါက င႐ုတ္ေကာင္း ၅ေစ့ေလာက္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂မႊာေလာက္ကို မညက္တစ္ညက္ေထာင္းျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ကာ ေဂၚဖီ ခပ္ပါးပါး လွီးထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ျပီး အရသာျမည္ကာ မီးေႏြးေႏြနဲ႔ တည္ထားပါ
တပြဲစာျပင္ရန္
  • ဇလံုတလံုးထဲမွာ မုန္႕ဖတ္ႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီတို႕ကို ထည့္ေပးပါ
  • ဆီခ်က္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း ငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း ပဲအက်က္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း င႐ုတ္သီး အေလွာ္မွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္မ႐ွိတ႐ွိ မက်ည္းရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးျပီး အရသာကို ျမည္းေပးပါ
  • အရသာ ျပင္ေပးျပီးတာနဲ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ေပးပါ
  • ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုပ္ပြဲ ျပင္ဆင္ျပီးပါက င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ေဂၚဖီဟင္းခါးတို႕နဲ႕ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment