Wednesday 26 October 2016

သတ္သတ္လြတ္ ပိႏၷဲေစ့ဆီျပန္







ပိႏၷဲေစ့ေလးေတြ ရလာေလေတာ့ ျပဳပ္စားရင္ ေကာင္းေလမလား ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ရ ေကာင္းမလား ပဲကုလားဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ရ ေကာင္းေလမလားလို႕ စဥ္းစားေနရင္းက ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစမဲ့ သတ္သတ္လြတ္ ဆီျပန္ဟင္းေလးဘဲ ခ်က္ျဖစ္သြားလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပိန္းႏၷဲေစ့ - 500 g
  2. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  4. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  5. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  8. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  9. ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး အေသးတစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ပိႏၷဲေစ့မ်ားကို ေရေဆးထားေပးပါ
  • မာမာကေတာ့ ready made အခြံခြာျပီးသား အထုတ္ကို ခ်က္ပါတယ္
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
  • ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ အခြံခြာထားေသာ ပိႏၷဲေစ့မ်ား ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား  နႏြင္းမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီတို႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး သံုးမိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ေလး ခ်က္ေပးပါ 
  • ပိႏၷဲေစ့မ်ား လံုးမိတာနဲ႕ ေရကိုထည့္ျပီး ဟင္းအိုးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ပိႏၷဲေစ့မ်ား ႏူးလာျပီးပါက ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ပိႏၷဲေစ့ ဆီျပန္ဟင္း က်က္တာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတမယ္ကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment