ပိႏၷဲေစ့ေလးေတြ ရလာေလေတာ့ ျပဳပ္စားရင္ ေကာင္းေလမလား ဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ရ ေကာင္းမလား ပဲကုလားဟင္းေလး ခ်က္လိုက္ရ ေကာင္းေလမလားလို႕ စဥ္းစားေနရင္းက ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေစမဲ့ သတ္သတ္လြတ္ ဆီျပန္ဟင္းေလးဘဲ ခ်က္ျဖစ္သြားလို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပိန္းႏၷဲေစ့ - 500 g
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ခြန္ႏွစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေရ - တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး အေသးတစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ပိႏၷဲေစ့မ်ားကို ေရေဆးထားေပးပါ
- မာမာကေတာ့ ready made အခြံခြာျပီးသား အထုတ္ကို ခ်က္ပါတယ္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးမွာ အခြံခြာထားေသာ ပိႏၷဲေစ့မ်ား ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား နႏြင္းမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ဆီတို႕ထည့္ျပီး အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး သံုးမိနစ္ခန္႔ လံုးခ်က္ေလး ခ်က္ေပးပါ
- ပိႏၷဲေစ့မ်ား လံုးမိတာနဲ႕ ေရကိုထည့္ျပီး ဟင္းအိုးဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ပိႏၷဲေစ့မ်ား ႏူးလာျပီးပါက ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါ
- ပိႏၷဲေစ့ ဆီျပန္ဟင္း က်က္တာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သတ္သတ္လြတ္ ဟင္းတမယ္ကို သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးပါ။
No comments:
Post a Comment